Sortida en família: Viu Can Gel!

Aquesta entrada arriba amb un any i mig de retard…

La tardor del 2017 vam anar a visitar la granja Can Gel, a Dosrius. És una granja lletera que va iniciar la seva activitat el 1910.  Fa pocs anys, la granja s’ha remodelat amb dos clars objectius: garantir el benestar dels animals i facilitar que la granja pugui ser visitada i ensenyada.Nena dd'esquena tocant una cabreta a la granja Can Gel. Al fons, bales de palla

Així, comença el projecte educatiu de Viu Can Gel!

En el nostre cas, vam anar-hi en família. L’activitat va consistir en la visita a les instal·lacions de la granja, el visionament d’un audiovisual, anar a veure les vaques lleteres i també les vedelles (el que ells diuen P3, P4 i P5), oferir-los biberó, i visitar i interactuar amb els animals de la petita grangeta. Finalment, la visita va concloure amb un tast de productes de Cal Pastoret, fets amb la llet de les seves vaques.

Cal dir que aquest tipus de visita em genera sentiments contradictoris i així ho vaig manifestar aprofitant que la Marta es va mostrar en tot moment accessible per respondre a qualsevol pregunta. I la veritat és que tenia resposta per tot. Intueixo que no vaig ser la primera que va empatitzar amb les vaques com a mare a qui prenen el fill, per exemple.

No entraré ara a valorar o discutir sobre la pertinença de munyir vaques per al nostre consum, ni sobre la bondat o no de consumir llet d’altres mamífers diferents de la nostra mare. Tampoc sobre els efectes que pot tenir per la vaca a escala emocional pel fet que la separin de la seva cria. Creieu-me, val la pena a anar a Can Gel i preguntar-ho tranquil·lament a persones que hi entenen i que mimen aquests animals dia rere dia.

Per tant, el que sí que us diré és que a Can Gel cuiden les vaques; després d’haver vist les instal·lacions i el seu funcionament, em crec que aposten pel seu benestar.

Si visiteu la seva pàgina, veureu que la granja disposa de 134 ha. Compta amb zones diferenciades segons el moment del cicle vital en el qual es troben els animals (vedelles, prenyades, seques…). Així mateix, es cuida molt que tinguin espais amplis per moure’s, per descansar… De les 134 ha, 45 ha estan destinades al conreu per proveir el seu aliment. Aquí podeu veure fotos de les instal·lacions i dels animals.

Per altra banda, Can Gel compta amb una zona d’esbarjo, amplia i preparada per a infants de totes les edats.

No vull acabar sense destacar que el projecte educatiu Viu Can Gel! és inclusiu. En el moment en el que vam anar-hi, em van ensenyar material per a les visites en Braille i em van explicar la seva voluntat d’anar adaptant els materials a les necessitats de les persones que la visiten. Sens dubte, per mi, això és valor afegit.

Quan hi vam anar, l’A tenia gairebé 13 mesos. Va ser una sortida bonica que vam compartir amb una parella d’amics i el seu petit de 22 mesos. Estic convençuda, però, que ara que té gairebé 33 mesos, ho gaudiria molt més.

Així doncs, si busqueu alguna sortideta familiar d’aquest estil per la zona, Can Gel és del tot recomanable.

I, així mateix, si sou un centre educatiu, tingueu en compte que Viu Can Gel! compta amb la possibilitat de fer visites per a tots els nivells i etapes educatives, des d’infantil fins a la universitat o visites per a professionals.

 

Hi ha 3 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s