Espais Familiars. Recull de referències

Aquesta tarda, parlava amb una companya sobre els Espais Familiars i les referències sobre aquest servei socioeducatiu destinat a la petita infància i famílies que considero essencial i fonamental. No sóc l’única. Un cop més, no estem soles.

Parlàvem d’un model no directiu, en el qual es propiciï l’intercanvi i la creació de xarxa entre les famílies, amb un acompanyament subtil i de fals espontaneisme per part de l’educadora; un model en el qual allò més clarament dirigit sigui, sempre que sigui possible iniciativa i autogestió de les mateixes famílies. Parlàvem d’un model de servei socioeducatiu emancipador.

El cas és que recollint les diverses referències, he pensat que seria útil centrar-les en una entrada de fàcil cerca. I aquí la tenim.

Alabart Saludes, M.; Martínez Pardo, E. (2017). Educació emocional i família. El viatge comença a casa (3a ed.). Barcelona: Graó.

Aparicio, D. (2022) Infant i societat. El temps a l’Espai Familiar. Revista infancia. Rosa Sensat
https://www.rosasensat.org/revista/infancia-245/infant-i-societat-el-temps-a-lespai-familiar/

Bassedas, M.; Jubete, M.; Majem, T. (2005). Espais Familiars.  Temes d’in-fàn-ci-a, 50. Barcelona: Editorial Associació de Mestres Rosa Sensat.

Catarsi, E. (2011) Pedagogia de la familia. Temes d’infància, Rosa Sensar. Octaedro. Barcelona

De Febrer, V.; Jiménez Viñas, A.; Aizcorbes, L. (2021) Espais Familiars de Petita Infància (0-3 anys). Característiques i funcions dels professionals Eines. Benestar i Ciutadania, 24. Diputació de Barcelona . https://llibreria.diba.cat/cat/llibre/espais-familiars-de-petita-infancia-0-3-anys_64882

Font-Mayolas, S.Gras, M. E.Planes, M. (2010) Els espais familiars de la petita infància. Guia d’avaluació. Documents de Treball. Benestar Social, 10. Diputació de Barcelona. https://llibreria.diba.cat/cat/llibre/espais-familiars-de-petita-infancia-els-guia-d-avaluacio_48647

Perez, A. (2022) Las Falsas Alternativas. Pedagogía Libertaria y Nueva Educación. Ed. Virus. Barcelona

Prexarxa d’Espais Familiars de Petita Infància. (2006) Els Espais Familiars de Petita Infància (0-3 anys). Document marc. Diputació de Barcelona. http://www.diba.cat/c/document_library/get_file?uuid=def0c2ab-521e-410d-9f4b-5f4add28c446&groupId=14465

Tarrés Cansado, Ma Rosa; (s.d.) Els Espais Familiars. Un projecte d’atenció a les famílies amb infants petits. Desenvolupa. La Revista d’Atenció Precoç. No 28, 57-71.
http://www.desenvolupa.net/Ultims-Numeros/Numero-28/Els-espais-familiars.-Un-projecte-d-atencio-a-les-families-amb-infants-petits.-La-Casa-dels-Arbres-Ma-Rosa-Tarres-Cansado

Tremoleda, A. (2018) L’infant capaç. Infància: educar de 0 a 6 anys, ISSN 0212-4599, Nº. 225, págs. 12-17
http://www2.rosasensat.org/revistes/in-fan-ci-a/numero/225

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s