Wonder, d’R.J. Palacio

Wonder és la primera novel·la d’R.J. Palacio i ha estat traduïda al català per Imma Falcó. La primera  edició de La Campana és de setembre de 2012 i, al març de 2014, ja van encetar la setena edició.

Wonder, La Campana

El protagonista de la novel·la és l’August, un nen de deu anys com qualsevol altre, si no fos perquè va néixer amb una greu deformació a la cara que l’ha fet passar per moltes operacions. Ara, està a punt de començar cinquè de primària i serà la primera vegada que anirà a l’escola. Com us podeu imaginar, serà un curs intens.
Aquest llibre va arribar a les meves mans, un cop més, gràcies al B, que no només me’l va recomanar sinó que també me’l va deixar. És d’aquells llibres que enganxen tant que fa pena que s’acabin. No vull fer spoiler, així que no entraré a parlar-ne. S’ha de llegir.

El capítol del Julian, LaCampana

Per altra banda, hi ha un capítol extra publicat: El capítol del Julian (La Campana). Tampoc puc dir gaire més sobre aquest segon llibre (per allò no de no ser aixafaguitarres)   però el que sí que us diré és que val pena llegir-lo en acabar Wonder. Segurament, pensareu que es confirmen algunes idees que havíeu tingut llegint el primer. Potser també canvieu de punt de vista en algun aspecte o us plantegeu què hauríeu fet vosaltres si us haguéssiu trobat en la situació d’algun dels personatges.
Sigui com sigui, no crec que Wonder i El Capítol del Julian us deixin indiferents.
En el Programa El Gust per la Lectura del Departament d’Ensenyament hi podeu trobar un dossier didàctic i una proposta interactiva per treballar la lectura d’aquest llibre amb l’alumnat de 5è, 6è, 1r i 2n d’ESO.

Booktrailer:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s