Sobre TEACHH

Aquest cap de setmana he assistit al curs Estratègies TEACCH per a l’abordatge educatiu de l’alumnat amb trastorn de l’espectre autista (TEA) a Can Rigol (El Prat). Tot i que ja feia temps que esperava fer el curs (en l’anterior edició vaig quedar en llista d’espera) i que una “tutora ganxo” em va fer un petita introducció per poder treballar a la seva aula, el curs no em deixar indiferent. Encara menys tenint en compte que en els vídeos d’exemple hi apareixia un nen (ja adolescent) que havia tingut en el Casals d’Estiu d’ASDIVI que vaig tenir la oportunitat de dirigir un parell d’anys. Retrobar-lo en imatges i veure com havia evolucionat em va encantar.

TEACHH (Treatment and Education of Autistic related Communication handicapped Children)

TEACHH és una metodologia fundada a Carolina de Nord l’any 1966 per Eric Schopler. Fa molts anys que es posa en pràctica en països de tot el món. Aquí, com sempre, anem amb retard…

Els seus objectius principals són:

1. Permetre a les persones amb TEA que es desenvolupin de forma tan positiva, productiva i autònoma com sigui possible, dins de les seves respectives comunitats.
2. Oferir serveis de qualitat a persones amb TEA i a les seves famílies, així com aquelles persones que treballen amb elles i les recolzen.
3. Com a part de la Comunitat de la Universitat de Carolina del Nord, generar coneixement, integrar la teoria amb la part pràctica i difondre internacionalment la informació sobre la teoria i la pràctica.

Per no extendre’m massa, no entraré a explicar tota la metodologia (la introducció que ens ha ofert el curs ha durat 15 hores), sinó que us deixo una llista d’enllaços on podeu trobar informació sobre la metodologia, cursos, recursos i materials.

Bibliografia

Documental

El laberinto autista

Un petit resum:

Font: División TEACCH

Exemple d’activitat mitjançant sistema de treball predictible a la zona de treball autònom. En acabar l’activitat, l’alumna es dirigeix a la zona de transició:

Més exemples de sistemes de treball:

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s