Balanç de l’any: #Mi2021bloguero

Com sempre, quan començo aquesta entrada dono un cop d’ull a allò que vaig escriure un any abans.

Caldria començar amb un “prou…” d’aquells de l’àvia, que avui es podria traduir com un “ni tan mal“. Perquè si cada desembre, pel meu aniversari, em reconcilio amb l’any perquè l’he superat i segueixo en aquest món, acabar amb salut la volta al sol en plena pandèmia és premi gros.

El bloc

Però parlem del bloc. Durant aquest 2021, hi heu donat un cop d’ull 15166 vegades. En total, heu estat 6869 persones les que us hi heu apropat. És un bloc humil, sí, però com bé diuen companys de la blogosfera, no hi cabeu pas totes al menjador de casa, oi?

Aquest 2021 he publicat 27 entrades, intentant mantenir una regularitat quinzenal, com a mínim, sempre que ha estat possible. Per altra banda, hi ha hagut 14 publicacions petites fetes a Instagram per les quals he creat un espai propi en el bloc.

Aquesta és la secció Minis-IG que, des d’avui mateix, podeu trobar en el menú superior i també dins de Qui sóc. Aquí hi trobareu petites reflexions, ressenyes, continguts que publico a Instagram i que, en definitiva, no vull perdre. En total, 18187 paraules han vist la llum en aquest bloc.

I també aquest any, el bloc Cosetes de no res va ser nominat en els Premios Madresfera 2020 per la categoria d’Embarazo y Crianza. M’havien nominat per Educación analógica y digital, Embarazo y Crianza i Podcast. No vaig veure el correu de les nominacions a temps per escollir en quina categoria preferia seguir i Madresfera va escollir per mi. La meva sorpresa va ser quedar en la sisena posició de la categoria. Encara que sigui un tòpic com una casa de pagès, és ben cert que amb això, ja he guanyat.

Podcast

Cosetes de no res, el podcast segueix viu. En total, durant aquest 2021, he publicat 8 episodis del podcast, i encara que les estadístiques les tinc bastant oblidades, ara he vist que hi ha hagut 491 reproduccions totals.

El propòsit de curs nou era publicar un episodi mensual, però de vegades m’atropella la vida i la realitat és que poso veu a les entrades quan puc. Això explica que l’últim episodi sigui de finals d’octubre.

Tanmateix, l’objectiu de fer més accessible el contingut del bloc a través d’una via diferent de la lectura, segueix vigent.

Con ojeras y café, pobret meu, està en un estat latent que fa mesos que dura. Tant la Sílvia com jo anem a tope i costa moltíssim trobar el moment de gravar i, sobretot, editar. A més, els nostres episodis juntes no són de 6-10 minuts com Cosetes de no res (poden durar hores!) i malgrat que vam optar per altres vies, com els directes a IG per faciltiar l’edició, el cert és que no arribem a tot.

Tocnámbulos

Des del gener fins al maig de 2021 hem gaudit de deu nits de dissabte de TOCnámbulos amb Carlos Escudero.

Després dels episodis destinats al somnambulisme i el TOC i d’un especial de literatura infantil que vam fer el Nadal de 2020, vam engegar l’any amb episodis dedicats a temes que escollíeu vosaltres, que ens proposàveu o que se’ns acudien enmig de les nostres converses en diferit, via àudio de Telegram.

Vam riure molt aquelles nits de dissabte confinades. Però el bon temps i la fi de les restriccions ens convidaven a deixar la cova. Recordem amb molta estima aquelles nits i els vostres missatges reclamant l’episodi quinzenal. No us negaré que ens quedi un bri de desig de tornar-hi, però som conscients que demana un compromís que ara no podem garantir.

Col·laboracions i publicacions a mitjans

Durant aquest 2021, a través de Lactamater, hem tornat a fer activitats amb famílies a demanda d’AFAs d’escola bressol. Hem parlat de l’acompanyament de l’infant en el procés de deixar el bolquer, de la gestió dels conflictes entre germans, de la gestió de l’ús de les pantalles…

La situació pandèmica ens ha portat a fer-les en línia, però no ens ha impedit connectar, escoltar, donar suport i compartir experiències.

Per altra banda, he seguit i segueixo col·laborant amb el Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, en la comissió de la vocalia Pedagogia i Escola i com a membre de la xarxa d’expertes i experts en l’àmbit de petita infància i famílies.

Arran d’aquesta col·laboració, durant aquest any, he participat o he fet aportacions en quatre publicacions en diferents mitjans: Ara Criatures, Diari Ara, Hola! digital, i al Diari de l’Educació. A la secció Què et puc oferir?, hi trobareu les referències.

Resumint…

En general, l’any podria haver estat pitjor. No vull ni puc queixar-me. Podria haver estat millor? Clar. El meu entorn sap que he trobat a faltar moments en aquest any que haurien d’haver estat i no van ser. Però, per contra, no he trobat a faltar persones perquè, encara que sigui a distància, hi som totes. I això és molt.

Amb aquesta entrada anual que m’empeny a fer Madresfera, a més de poder guanyar una tassa madresférica que em faria molt feliç, m’obligo a mirar el camí recorregut i, ostres, vist així, tot junt, sempre em sorprèn una mica.

Que tingueu un bon 2022!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s