Un fil

Deixo en aquesta entrada el fil publicat a Twitter sobre el permisos de pa/maternitat no transferibles. Per no perdre’l…

Estic emprenyada. Obro fil.
No estic d’acord amb la congelació del permís per maternitat de 16 setmanes i l’equiparació no transferible del permís de paternitat.

No estic d’acord en el fet que no sigui transferible perquè és una mesura paternalista, ineficaç en la promoció de la corresponsabilitat i que no respecta les necessitats del nadó i de la mare.

Els permisos actuals afavoreixen que les mares puguin tornar a la feina al cap de 16 setmanes i l’altre progenitor es quedi amb l’infant. Ok.
En canvi, impedeixen que la família que ho desitgi pugui organitzar-se per tal que la mare estigui amb el nadó les setmanes que considerin.

Ara mateix, les famílies, les mares no tenen altra opció que l’excedència per allargar el temps d’atenció al seu nadó, fet que implica empobriment.

Argumentar que aquesta mesura afavorirà la no discriminació en la contractació de dones per part de les empreses és assumir i donar per vàlid un sistema masclista, que menysté la criança i les necessitats de nadó i mare.

No és cap novetat, però no fotem, que no ens diguin que aquesta és una mesura feminista. És una mesura que augmenta i perpetua els privilegis masculins, lluny de l’equitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s