Dia Internacional de l’Alfabetització

Estretament lligat al reconeixement de l’educació com a dret humà universal, que hauria de ser exercit sense discriminació.

Tanmateix, les xifres ens diuen que l’analfabetisme afecta encara a milions de persones, un alt percentatge de les quals són dones.

L’alfabetització, més enllà de saber llegir i escriure, esdevé clau per a la participació de la persona en la vida social, la comunicació i el desenvolupament individual i col·lectiu en aquesta societat canviant.

Per aquest motiu, l’alfabetització és considerada fonamental per l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU, començant pel 4t objectiu: Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a totes les persones.

Font: ONU (un.org)

El paper ho aguanta tot, però queda molta feina a fer en una societat capitalista, capacitista, masclista, racista… progressem lentament i ho fem gràcies a canvis promoguts, sobretot, de baix a dalt.

Perdem persones en el camí, la discriminació segueix i manca igualtat d’oportunitats. Això no ens ho hauríem de permetre, no ho haurien de permetre.

Què fem?

#cosetesdenores #pedagogia #criança #diesinternacionals #alfabetitzacio #educacio #ODS #Agenda2030 #UNESCO #drets #dretaleducacio #igualtatoportunitats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s