Estretament lligat al reconeixement de l’educació com a dret humà universal, que hauria de ser exercit sense discriminació.

Tanmateix, les xifres ens diuen que l’analfabetisme afecta encara a milions de persones, un alt percentatge de les quals són dones.
L’alfabetització, més enllà de saber llegir i escriure, esdevé clau per a la participació de la persona en la vida social, la comunicació i el desenvolupament individual i col·lectiu en aquesta societat canviant.
Per aquest motiu, l’alfabetització és considerada fonamental per l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU, començant pel 4t objectiu: Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a totes les persones.
Font: ONU (un.org)
El paper ho aguanta tot, però queda molta feina a fer en una societat capitalista, capacitista, masclista, racista… progressem lentament i ho fem gràcies a canvis promoguts, sobretot, de baix a dalt.
Perdem persones en el camí, la discriminació segueix i manca igualtat d’oportunitats. Això no ens ho hauríem de permetre, no ho haurien de permetre.
Què fem?
#cosetesdenores #pedagogia #criança #diesinternacionals #alfabetitzacio #educacio #ODS #Agenda2030 #UNESCO #drets #dretaleducacio #igualtatoportunitats