Lactància

Amb l’excusa de la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2021, preparo aquesta entrada-recull amb l’enllaç a totes les publicacions de Cosetes de no res sobre lactància materna i deslletament. Aquesta entrada quedarà a la part superior de la pàgina d’inici per tenir-la a mà i s’anirà actualitzant quan hi hagi noves publicacions sobre el tema.

Tanmateix, abans d’anar directes als enllaços, m’agradaria fer una petita reflexió relacionada amb el lema de la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2021, organitzada per la WABA (World Alliance for Breastfeeding Action).

“Protegir la lactància materna: una responsabilitat compartida”

Setmana Mundial de la Lactància Materna, 2021 (WABA)

Quan llegeixo aquestes paraules penso en informació veraç i contrastada i, per tant, en l’actualització i formació contínua del personal sanitari i de les persones que acompanyem a les famílies, tant fent assessoraments com en l’àmbit educatiu, socioeducatiu i psicopedagògic.

Penso en el suport de l’entorn proper de les mares. Les persones properes a la mare, que formen la seva xarxa social, han d’aparcar els prejudicis que puguin tenir, fruit de la seva experiència massa sovint marcada pel mal assessorament i la desinformació, i respectar la decisió de la mare com a subjecte capaç i de ple dret que és. Tant si decideix alletar amb els seus pits, com si no. Respecte i suport.

I penso en el principi d’equitat que cal que imperi, i que està relacionat amb el suport que deia abans. L’alletament és un dret de mare i nadó i, per tant, en qualsevol àmbit ha de ser acollit i respectat sense discriminació de cap mena. Des de l’àmbit laboral fins als espais públics, siguin establiments o el carrer.

Quan encara hi ha mares que són expulsades, directament o indirectament, d’un espai per alletar, es demostra que queda feina a fer.

Quan a una mare personal sanitari li diu que ha d’alletar el seu nounat durant vint minuts i després no fer-ho abans de les tres hores, encara que la criatura demani, perquè no la faci servir de xumet, es demostra que hi ha molta feina a fer.

I només són dos exemples.

Com a dona, mare, assessora de lactància, educadora infantil, pedagoga i humil creadora de contingut, seguiré defensant el dret de les mares i els seus nadons a alletar i ser alletats amb llibertat i garanties.

Índex d’entrades sobre lactància

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s