Advertència: No obris aquest llibre!

Advertència: No obris aquest llibre!, d’Editorial Joventut, és obra d’Adam Lehrhaupt i Matthew Forsythe.
A la seva web diu que “Adam creu fermament que obrir un llibre és bo, fins i tot si hi ha micos.”

I té tota la raó!

Aquest és un àlbum i un joc, un llibre interactiu, amb crides a l’acció.

Ja des de la portada, ens convida a imaginar què pot passar en les seves pàgines que faci recomanar-nos no obrir-lo. Per tant, ens convida a plantejar hipòtesis sobre el que hi trobarem.

La cerca de la resposta i, amb ella, la confirmació o no de les hipòtesis, no és immediata ni previsible.
El pas de pàgina manté una tensió divertida, un misteri motivador, amb poc text, però clau i amb detalls d’interacció imatge-text que esdevenen les cireretes del pastís.

El desenllaç de la història compta amb la participació de qui llegeix, i requereix una acció que, en realitat, és inevitable, independentment d’allò que succeeix en el llibre.

Atorga una importància cabdal a un fet que ha de passar en un moment o altre, virant de l’obvietat a la màgia gràcies a la imaginació i al fet de, no només obrir el llibre, sinó entrar-hi dins.

Fet real (conté SPOILER)

Tenim el llibre a casa en préstec de la biblioteca i, per tant, el tenim visible, a la prestatgeria del menjador, amb la portada exposada.

Ho fem així (és la prestatgeria dels llibres de la biblioteca) perquè són àlbums que estan poc temps a casa i, per tant, cal tenir-los presents per aprofitar-los al màxim.

Un matí, li vaig dir a l’A que li posava plàtan per esmorzar al casal. Me’l va demanar i va anar a buscar el llibre ràpidament per representar el moment clau dels fets amb l’objecte real necessari.

Si més no, una mostra de com li ha cridat l’atenció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s