Novetats en l’atenció a persones amb TEA en odontologia

Divendres vam anar a la clínica dental, per fi, després d’haver hagut d’anul·lar la visita de l’any passat pel confinament. Aquesta foto és d’un detall de la sala d’espera que sempre m’ha agradat. Ara que el coronavirus ha fet que la sala estigui desangelada (no hi ha revistes, ni llibres infantils ni joguines) la petita entrada al cau del Ratolí Pérez la manté un xic acollidora.

Com és habitual en les nostres visites a la Clínica Vayreda amb l’Anna Crespo, vam parlar de lactància, deslletament, càries, xumet…i també de l’atenció a pacients amb TEA. I és que, en aquest tema, hi ha novetats.

Ha arribat un nou material que permet tractar la càries provisionalment, frenant-ne l’avenç, sense necessitat d’intervenir amb instrumental ni anestèsia. Pel que em va explicar, és una mena de massa que l’odontòloga posa a la dent afectada, ràpidament, sense l’ús d’instrumental i sense dolor. Aquest empast dura un temps limitat. Durant aquest temps, es fan controls freqüents tot avançant en l’habituació del pacient a la consulta, a l’exploració, a l’instrumental, etc., facilitant la intervenció definitiva quan arriba el moment.

Aquesta tècnica és adequada també per infants petits.

Us pot interessar TEA i visita al dentista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s