Dibuixar als vidres i llum negra

Fa uns dies us explicava aquesta experiència a casa, fruit d’una activitat sorgida per casualitat, gràcies als avis de la petita A que li van donar uns retoladors per vidre de colors fluorescents. Més enllà del vessant lúdic de la proposta, aquesta va esdevenir oportunitat d’aprenentatge i de gestió de l’error, així com inspiració per les entrades d’aquesta setmana. Entrades? Sí, dues! Som-hi!

Retoladors fluorescents, vidre i llum negra

Com us deia, l’àvia i l’avi ens van donar un paquet de retoladors fluorescents per pintar sobre vidre. Ben aviat, els finestrals de la cuina i el menjador van estar decorats amb els dibuixos de l’A. Mentre feinejàvem o cuinàvem, ella ens acompanyava tot dibuixant i relatant-nos les seves històries.

Em sembla una activitat molt interessant perquè ens permet compartir conversa, espai i temps, tot i que fem activitats diferents grans i petits. Es tracta d’un suport fàcil de netejar, reutilitzable, amb uns límits marcats, molt concret. I, per altra banda, pot ser un bon recurs per ambientar l’estança, ara que s’acosta la Castanyada o per Nadal.

Fins aquí, no hauria calgut que fossin retoladors especials per vidre: els retoladors de pissarra blanca també funcionen. Tot i que els més habituals són el blau, negre, vermell, verd… al mercat hi ha paquets de vuit colors que n’inclouen d’altres com el lila, el rosa o el marró.

En aquest sentit, en aquesta entrada en la qual em preguntava i us preguntava Què és l’Art?, vam parlar de les propostes de Segni mossi. Us convido a visitar-la, donar un cop d’ull a les propostes i inspirar-vos per treure profit d’un recurs tan senzill com són uns retoladors i les finestres de casa.

Llum negra

Ara bé, en el nostre cas, els retoladors eren fluorescents, així que vam anar un pas més enllà i vam fer ús de la magnífica làmpada de llum negra que tenim a l’habitació de l’A. Complicat? Gens: un llum d’escriptori i una bombeta de llum negra.

Amb aquests dos elements i tancant persianes i llums, vam crear un ambient màgic que la va esperonar a seguir dibuixant i descobrint l’efecte de la llum negra sobre els colors. En aquesta entrada, us explicava el descobriment que va fer amb el color blanc i l’efecte de la llum negra sobre el traç. En aquesta ocasió, ho va redescobrir.

Ara que som a la tardor, la nit va arribar aviat i ja no va caldre tenir les persianes abaixades, fet que ens va oferir una opció més. Va poder dibuixar amb els colors fluorescents, veient a través de la finestra, i amb l’efecte de la llum negra.

LLETRES

Ara, les lletres són molt presents en el joc de l’A. Reprodueix en el seu joc simbòlic vivències de l’escola i “ens explica” part del que hi fa. El dia que vam dibuixar amb retoladors al vidre, al matí, m’havia parlat d’una papallona que havia portat l’E a la classe, i reproduïa com havien parlat de les lletres que té i com s’hi havien fixa’t en el seu so i en la seva identificació. Però això ja és contingut d’una altra entrada…

Observeu-l@s i meravelleu-vos!

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s