Laberint de panís

Últim cap de setmana de setembre de 2019: érem a Cubells amb família per replicar unes fotos amb l’Andreu, tres anys després. Aprofitant l’ocasió, hem tornat al laberint de panís  o blat de moro de Castellserà.

Coneixent als meus cunyats i al M i a la M, estàvem convençuts que en gaudirien.

La temporada del panís o blat de moro és la que és, així que mirant la informació de la web, ens hem adonat que anàvem una mica al límit i que podia ser que ens diguessin que estava tancat.

Ultralímit!! Ahir a la nit, van fer la festa de tancament de temporada. Van ambientar el laberint amb elements de por (tombes i calaveres, teranyines…) i el joc era un xic diferent a l’habitual.

Tanmateix, estan rebent moltes trucades de persones que demanen entrar-hi, així que han allargat la temporada fins acabar aquest cap de setmana.

20190929_205957_0000

Així doncs, hem pogut entrar. Cal dir que no hi hem trobat el joc habitual de cerca de pistes i respostes a preguntes tipus Trivial, amagades pels camins del laberint. Hem trobat restes de l’ambientació de terror i persones de la casa retirant-les. En aquesta situació excepcional, ens han fet tarifa reduïda tant a adults com a infants.

Abans d’entrar, la mestressa ens ha donat unes quantes pautes per orientar-nos. El laberint el formen dues finques en dos nivells. Per trobar la sortida, passarem per quatre petites escaletes , de pocs graons, que van d’una finca a una altra. Si anem pel bon camí, arribarem a una zona central, la Plaça. Allà podrem escollir entre anar directes a la sortida o, si no estem cansats i volem investigar més, seguir jugant una mica més pel circuït llarg.

Finalment, ens lliura un paper amb dos números de telèfon als quals podem trucar si no trobem la sortida, si les criatures es cansen i necessitem sortir abans d’acabar o per qualsevol altra emergència.

Pot semblar fàcil però cal parar atenció per no desorientar-se. Està molt ben fet i, tot i que res impedeix atravessar parets, recomano seguir els camins i jugar perquè, en definitiva, és l’objectiu del laberint!

Per cert! Parlant de jugar, al laberint hi ha un catxé que demana foscor per ser trobat, així que caldrà tornar a visitar el laberint en sessió de nit per fer Geocaching. Ens caldrà portar un llum ultraviolada per poder seguir els passos necessaris per caçar el catxé de Gerardares, una parella de geocachers molt enginyosos.

20190930_194853_0000.png

I, si no sou de la zona, us dono alguna dada interessant més. Els propietaris del Laberint de panís tenen allà mateix una casa rural on podeu fer nit. I, tant si hi dormiu com si no, amb reserva, podeu gaudir dels Sopars a la fresca que organitzen a l’estiu al jardí de recepció.

El Laberint de panís de Castellserà és un lloc molt xulo i interessant per gaudir en família, amb criatures de totes les edats adequant la logística*. És un joc d’orientació i atenció, de preguntes i enigmes a resoldre. És una petita aventura a l’entorn rural.

És recomanable anar-hi amb reserva o, com a mínim, trucar per assegurar-vos que hi podreu entrar.

*La petita A ha anat a la motxilla dins del laberint perquè estava força cansada. No us recomano entrar-hi amb cotxet.

Hi ha un comentari

  1. […] Mentre escric aquesta entrada, a casa veiem en streaming el segon concert d’ Us Estrimem Fest, avui amb l’actuació de Reggae per Xics (The Penguins). El pare de la criatura ha anat a fer crispetes i la petita A l’ha volgut ajudar. En un moment de pausa, la petita ha vingut a informar-me que, “els quicos explotaran i es convertiran en crispetes”. He aprofitat per recordar-li que “els quicos són panís i que l’any passat van jugar en una plantació de panís que era un laberint. […]

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s