Creacions amb llum negra

A la petita A li agrada molt escriure i dibuixar amb retoladors fluorescents. Com us deia a l’anterior proposta, també gaudeix barrejant i provant amb els colors.

Avui, a les 8 h del matí ja la tenia desperta i demanant-me el meu retolador fluorescent.

Com ja feia força temps que no fèiem servir llum negra, possiblement des d’aquesta ocasió i aquesta altra, li he preparat una proposta.

Creacions amb llum negra

img_20200314_085758

A la seva habitació i tenim un petit raconet per la caixa de llum i la llum negra. Hem fet una mica d’espai i hem disposat materials que poden reaccionar.

  • post-it de colors fluorescents
  • marca-pàgines de colors fluorescents
  • cera tova i dura de color blanc
  • retoladors fluorescents
  • pintura de colors fluorescents
  • Aquarel·la blanca
  • fulls blancs
  • cartolina negra

Per posar la pintura, he fet servir un retall de portada de plàstic translúcida com a paleta. També li he ofert un got amb una mica d’aigua i pinzell.

A partir d’aquí, via lliure. Us explico algunes coses que han passat:

Ha començat amb el retolador (que és el primer que ella m’havia demanat, abans de presentar la proposta)

Després s’ha centrat, un cop més, en la barreja de colors amb les pintures fluorescents. I em sembla interessant un comentari i demanda que ha fet. Ahir, quan va venir a l’oficina amb mi, una companya li va deixar washi-tape d’arc de Sant Martí. Avui, diu:

Mama, vull enganxar un trosset d’enganxina d’arc de Sant Martí, que això vol dir que he pintat tots els colors de l’arc de Sant Martí”.

Jo ho entenc com una identificació de la barreja que havia fet amb el fenomen, i l’evidència de la mateixa a través del tros de cinta adhesiva.

En aquest full, ha volgut escriure noms de persones a les quals voldria regalar la seva creació.

A continuació, ha incorporat altres materials com els post-its o els marcadors de pàgina. També ha escrit amb les ceres i… oh!, sorpresa…

Mama, mira!…  Ui, no es veu!”

Jo estava fora de la seva habitació. Venia a ensenyar-me el que havia dibuixat. Estava sorpresa perquè, tot i ser cera blanca… el traç es veia negre sobre el full! Tanmateix, la sorpresa va ser doble quan en voler-m’ho ensenyar: a l’habitació amb llum natural… el traç havia desaparegut!

I és que, tret d’alguns materials que sí que reaccionen amb la llum negra, el blanc es veu blau, en aquest cas, molt fosc. La petita A coneixia l’efecte de la llum negra sobre teixits (mitjons, samarreta…), paper, les dents… però no havíem fet mai la prova amb ceres.

Si el traç només es veu amb llum negra… podem escriure missatges secrets! Fet que també pot donar molt de joc…

Us deixo unes imatges:

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s