#MiércolesMudo : tenim amanida però volem gaspatxo

20200304_234528_0000

No ha canviat la temàtica del bloc, no.

Avui, a Pedagogia Diferencial hem parlat d’educació i diversitat cultural.

El material de l’assignatura ens proposava els conceptes d’amanida i gaspatxo com a metàfora dels enfocaments multicultural i intercultural, respectivament. Tot i que és habitual utilitzar els dos termes com a sinònims, no ho són.

L’enfocament multicultural té la tolerància com a valor principal. Les diferents cultures conviuen, es permet la coexistència de totes elles però no hi ha relació, intercanvi entre elles, enriquiment mutu. Una amanida en la qual podem separar fàcilment els ingredients que la componen.

L’enfocament intercultural, en canvi, es basa en la barreja, la interacció entre cultures, les aportacions mútues, la superació de la tolerància per arribar al respecte.

Aquesta qüestió ens ha portat a la discussió sobre si és convenient o no que se celebrin festes tradicionals del territori a l’escola si el que pretenem és fer un gaspatxo i no una amanida.

Si hi ha una cosa que m’agrada de les classes d’aquest semestre és que s’acabi l’hora i tinguem ganes de més. Que ens quedin preguntes a l’aire i que les anem recuperant quan el tema ens hi convida.


El #MiércolesMudo es un carnaval de blogs iniciado por Maybelline de Naturalmente Mamá y retomado desde febrero de 2018 por La Mamarazzi. Participar es muy fácil, solo debes publicar los miércoles una foto, que no necesite explicación, aunque si lo deseas, puedes incluir una breve descripción, alguna anécdota relacionada con la foto, o simplemente un título. Luego no olvides enlazar en el link que está debajo y dejar un comentario en cada uno de los blogs que decidas visitar. Las fotos que participen deben ser aptas para todos los públicos. No se permiten fotos con contenidos racistas y/o discriminatorias.
Tienes todo el miércoles para participar. No olvides compartirlo en RRSS con el hashtag #MiércolesMudo. Para conocer como nació el Miércoles mudo y sus reglas, puedes hacer click aquí.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s