El mur al mig del llibre (Jon Agee)

Avui us parlo del conte que ens va arribar amb l’Oks&Bo de desembre:

Agee, J. (2019) El mur al mig del llibre. 1a edició. La Casita Roja. Barcelona.

20191219_211215Com diu el títol, hi ha un mur al mig del llibre. És un mur que separa dos llocs, dos contextos, cadascun amb les seves particularitats. I, com passa també fora de l’àlbum, hi ha qui no vol saber res de l’altra banda del mur i la jutja, tot i no haver-hi estat mai; tot i no tenir ni idea de com és en realitat.

Prejudicis. Ningú se n’escapa, però saber que hi són ens pot ajudar a apartar-los i conèixer allò que ens és desconegut. En cas contrari, perdrem oportunitats de saber i  de créixer.

És un àlbum amb una estructura marcada per aquest mur que hi ha al mig del llibre. Pàgines clares, gens carregades, que mostren de manera senzilla el necessari per tractar un tema complex. Amb algun detall subtil que pot portar a respondre preguntes o fer-nos somriure.

Apte per a totes les edats, capaç de remoure grans i petits. Hi ha un detall de l’editorial a la contraportada que ho confirma. Hi ha dues icones de recomanació. Una diu “miro i escolto” i l’altre diu “començo a llegir”.  I és que, tant a partir de la lectura d’imatges com del text, podem descobrir aquesta història i generar una conversa enriquidora.

Qui creus que ha construït el mur? Què deuen pensar el rinoceront i el tigre? Per què creus que el cavaller pensa que és bo que existeixi el mur? Creus que té raó? Perquè cauen els animals? Què deu pensar l’ànec? Què passa amb el ratolí?  I tantes altres qüestions que poden sorgir de la lectura del llibre.

No puc negar que ha estat un plaer conèixe’l. És una d’aquelles històries que pot esdevenir un recurs en algun moment.

Si voleu llegir més sobre prejudicis, us recomano aquesta entrada de la Sílvia de Lactando en Diverso, en la qual explica la teoria de la identitat social de Henri Tajfel, concretament de la construcció d’estereotips i prejudicis que condueixen a la discriminació.

Parla l’experta

Per acabar, tot i que hem de millorar la part tècnica, finalment, he decidit compartir l’àudio de la petita A explicant la seva visió d’aquest conte. A poc a poc, anirem millorant…

<a href=”https://www.ivoox.com/a-el-mur-al-mig-del-llibre-jon-agee-audios-mp3_rf_46897521_1.html&#8221; title=”A_El mur al mig del llibre (Jon Agee)”>Ir a descargar</a>

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s