Psicopedagogia(es) transgressora (es) i nou episodi del podcast Con ojeras y café

A finals de novembre, a l’assignatura de Noves mirades a la psicopedagogia (UOC), ens van plantejar una prova d’avaluació contínua tant interessant com complexa. Psicopedagogia(es) transgressora(es): Cap a una psicopedagogia d’allò sensible feia trontollar, com no podia ser d’altra manera, l’estructura sota la qual hem crescut i ens havien educat. Algunes qüestionàvem tímidament aquesta estructura i, arribat aquest moment, ens hem convençut de la necessitat imperiosa de la seva deconstrucció.

A partir de la lectura de material de Jordi Planella i  la lectura de fragments del llibre i visionat del vídeo de Putochinomaricón-Chenta Tsai Tseng, vam reflexionar sobre l’educació corporal, la pedagogia, el discurs queer… en definitiva, “l’educació des d’altres paradigmes allunyats de la normativització”. És possible que en properes entrades comparteixi algunes de les reflexions resultants.

Submergir-me en la lectura del material i altres referències proposades, inevitablement, em va generar preguntes. I una de les persones amb qui sovint comparteixo preguntes és la Sílvia de Lactando en diverso, com ja sabeu, companya de vida de blogger, de Lactamater i, recentment, de podcast (Con ojeras y café).

photo_2020-01-14_16-02-17De la conversa amb la Sílvia sobre la teoria queer, el trencament del binarisme, el feminisme, els seus corrents i la seva visió de la maternitatés la maternitat exclusiva de les dones? Què és ser dona?… i tantes altres preguntes, va sorgir la idea (o necessitat) de compartir-ho a través d’un nou episodi del podcast. Tanmateix, ens considerem unes ignorants en el tema… així que li vam proposar a la Núria  col·laborar amb nosaltres en aquest episodi.

El resultat va ser Parentalitat queer:

Ir a descargar

Referències

A. García, U. (2015). Un marco teórico inclusivo. Teoría de los Marcos de género. 

Castro, M. (1/07/2019). valeria flores, activista de la disidencia sexual: “Hablar de deseo es hablar de poder.”  el desconcierto.cl [web]

Costello, C.G. (2011) Fertilidad Intersexual Brújula intersexual [Web]

Flores, V. (2013). Interruqciones. Ensayos de poética activista. Escritura, política, pedagogía. (Editora La Mondonga Dark, Ed.). 

Flores, V., & Tron, F. (Eds.). (2013). proyecto chonguitas: masculinidades de niñas. Neuquén: La Mondonga Dark.

Fuentes, A. (21/11/2019) Persecución a una matrona por decir que sólo las mujeres pueden parir Actuall [Web]

Gato, Urko (2010) Disfuria de Género [vídeo Youtube] 

Grau, L. (31(10/2016) María Llopis defensa la maternitat com ‘un acte d’empoderament’. laveu.cat [Web] 

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s