Qui ha estat? (Jaume Copons; Gusti)

Setmana de bojos, un cop més. Els virus han atacat casa nostra per triplicat, tocava entrega de proves d’avaluació, feina, formacions… en fi, que no he pogut passar gaire per aquí.

I avui, mentre anem de camí al CosmoCaixa (ja us explicaré què tal la zona nova), aprofito per parlar-vos d’aquest llibre infantil de l’editorial Combel.

A la Rosa sempre li toca el rebre quan a casa algú ha fet una malifeta. Però ella, fixant-s’hi molt, és capaç de trobar-ne els veritables culpables. I tu, sabràs descobrir Qui ha estat?”

20191201_091114-1La Rosa té cinc germans: dos nois i tres noies, dues de les quals són bessones. També té un gat. Ella és la més petita i sovint la culpen de les trapelleries que no li pertoquen… fins que un dia decideix investigar i descobrir els veritables culpables.

A cada plana hi trobem un cas misteriós. Si ens fixem en els detalls de les il·lustracions de Gusti, podrem descobrir qui ha estat, i comprovar la innocència de la Rosa (o no). Cal observar atentament, imaginar la reconstrucció dels fets, elaborar hipòtesis i, per comprovar-les, estirar de la pestanya lateral assenyalada amb un interrogant.

En total, 11 casos per pensar i gaudir en família que ens demostraran que no hi ha cap sant ni tampoc cap dimoni.

I si anem més enllà del joc, podem parlar i debatre: abans de començar, com creiem que se senten els nens i nenes de la portada? Per què deu ser que fan aquesta cara d’enfadats? I durant o després de la lectura… per què creiem que sempre culpen a la Rosa de tot? És just? Com se senten uns i altres? Què en pensem de cadascun dels successos, de la trapelleria que han fet? També podem fixar-nos en altres detalls interessants en cada situació. Què fa el gat? Per posar alguns exemples.

En resum, un llibre-joc interessant per llegir en companyia.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s