“Setge a l’assetjament” i altres moments liles

Quin parell de setmanes!

Octavio Salazar dando una conferencia en el acto de Departament del Treball "Setge a l'Assetjament"Divendres, 8 de novembre, vaig assistir a la jornada organitzada per la Generalitat “Setge a l’assetjament. Prevenció i actuació davant l’assetjament sexual i per raó de gènere en l’entorn laboral”. Al  llarg del matí, diferents veus expressaven el seu punt de vista i/o explicaven les seves experiències en relació amb aquest tema. A més, comptàvem amb la conferència d’Octavio Salazar i Cristina Fallarás que van resultar ser dos impresicindibles de l’àmbit.

20191115_020034_0000La sacsejada va ser tal que la Sílvia de Lactando en Diverso i jo mateixa ens vam llançar a la piscina i van decidir engegar un podcast, “Con ojeras y café”que podeu escoltar aquí. Ens estrenem en aquest format  (amb moltes cosetes a millorar que esperem anar polint en els següents episodis) i diem la nostra (la música és de Livki “Dark Blonde Rises” )

Per altra banda, ahir, 16 de novembre, vam participar en una formació destinada a les entitats, Incorporem la perspectiva de gènere i mesures d’igualtat a les nostres entitats!”, organitzada per l’Ajuntament de Viladecans i a càrrec de La Sal [encara no estan a les xarxes socials; actualitzaré quan hi siguin]. En aquest cas, hi vam participar com a membres de LactaMater.

A banda de fer-nos analitzar com ho estem fent a l’entitat, va ser molt interessant la dinàmica d’anàlisi de la situació en la qual, en grups de treball, havíem d’identificar diferències i discriminacions per raó de sexe i/o gènere sorgides d’estereotips i rols associats a cada sexe i/o gènere.  Cap situació discriminatòria apareix del no res. Sempre hi ha un estereotip de gènere associat.

Inevitablement, sovint la conversa girava al voltant de les generacions que pugen, de les criatures que tenim a càrrec i que estem educant. I vam parlar de les nenes i del Dream GAP, de l’infradiagnòstic d’altes capacitats en nenes, del complex de Ventafocs i de la síndrome de l’impostor.  Vam parlar de la bretxa salarial i de la càrrega mental. De la violència contra les dones, de les dades numèriques i de per què les noies abandonen l’esport quan arriben a l’adolescència. N’hi ha per fer un altre podcast…

La jornada de dissabte va acabar amb aquest vídeo de Irantzu Varela, 100% recomanable i digne de ser compartit a tots els grups i xarxes que tingueu. A veure si queda clar què és  el feminisme i què no és:

Seguim!

Setge  a l'assetjament i altres moments liles

 

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s