This is not my hat (Jon Klassen)

Aquesta joieta que us presento va caure a les mans de la petita A per part de la Miriam i el Jordi.

20191112_191401.jpg

Jon Klassen és un escriptor i il·lustrador canadenc de llibres infantils i juvenils. A l’enllaç podreu trobar més títols de la seva obra.

Tot i que, en aquest cas, el tenim en anglès, aquest títol com també altres, està traduït al català i al castellà.

Aquest no és el meu barret” explica una història d’una manera un xic especial. D’una banda, el llenguatge senzill el fa apte per aquesta edat (la petita A ha fet 3 anys). Per altra banda, la complexitat està la concordança entre el que diu el text i la il·lustració. M’explico.

El peixet ens explica què ha passat. El que llegim és el que el petit peixet pensa, les seves reflexions sobre els fets, però la il·lustració ens mostra què passa ara. Tot plegat, demana atenció i acompanyar la lectura de diàleg amb la criatura. 

Convida a analitzar la seqüència de fets, quan ha passat què? A qui li ha passat què? Qui ha fet què? I, així mateix, ens porta a reflexionar sobre qüestions morals.

La història planteja un dilema moral (compte, spoiler), El peixet ha pispat el barret d’un peix gros. Llegim els seus pensaments sobre els fets i veiem que es justifica amb l’argument que, a ell, el barret li queda a la mida i al seu propietari no. I així mateix, fa mans i mànigues per evitar que el peix gros el descobreixi.

El que no us diré és el que ens expliquen les imatges, tot i que ho podeu veure en el vídeo següent (en el vostre dit està descobrir-ho o esperar a tenir el llibre a les mans).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s