Roll-on, pintura fluorescent casolana i llum negra

Temps de vacances, de propostes d’interior i exterior, i de revisar entrades antigues…

Recupero una idea que vaig publicar l’agost del 2013 i que va sorgir d’una proposta  d’Encenent la imaginació per fer aquarel·la casolana fluorescent. En aquell moment,  us presentava una fusió de tres tècniques: pintar amb roll-on, pintar amb llet condensadafer aquarel·la fluorescent casolana.Gots amb aquarel3la casolana, roll-on prepara i retoladors fluorescents. Llet condensada amb una creu vermella
Tot canvia molt ràpidament i, sis anys després, decideixo eliminar la proposta de pintar amb llet condensada i, en tot cas, canviar-ho per iogurt natural (sense sucre).

Avui, sabem com és d’important (i alhora complicat) reduir i eliminar el sucre de la dieta. Així doncs, convé evitar les propostes que conviden a consumir-ne.

Pintar amb roll-on

La tècnica de pintar amb roll-on consisteix a reutilitzar l’envàs d’un desodorant com a eina.

Em sembla una proposta interessant perquè és una manera de donar una segona vida a un envàs que d’altra manera seria un residu més. Reutilitzar és la segona de les tres R!

Per altra banda, les dimensions i forma de l’envàs ho fan adequat per infants petits i, el mecanisme del roll-on, dóna joc tant als més petits com als més grans. En definitiva, és una manera de pintar diferent.

Com ho fem?

7d007-1-desodorantbis

Un cop se’ns acaba el desodorant, l’obrim, el rentem bé i l’omplim amb pintura. Vaig provar aquesta tècnica amb témpera i pintura de dits diluïda amb una mica d’aigua.

Per tal que llisqui i pinti bé, cal que la pintura tingui una textura ni massa espessa ni massa líquida, similar a la del desodorant que conté originàriament l’envàs.

Necessitem un desodorant roll-on buit, ben net i eixut. Segons el tipus d’envàs, pot ser més o menys fàcil obrir-lo. El que us mostro, per mi, és el millor i més pràctic, tant a l’hora de preparar-lo com a l’hora de fer-lo servir o desar-lo.
L’ideal, però, és tenir-ne un per cada color. Així evitem interrompre l’activitat per buidar i omplir cada cop que volem canviar.

Un cop tenim el recipient ple i muntat, només cal fer-lo lliscar sobre la superfície on volem pintar. La Sandra (Bocinets del món) em comentava recentment que es recomana posar una tovallola o similar sota la superfície a pintar perquè llisqui millor.

Aquarel·la o pintura casolana fluorescent

Per fer l’aquarel·la casolana fluorescent, només cal unir la mina de tinta d’un (o dos) retoladors fluorescents amb aigua. Tot i que a Encenent la imaginació proposen fer-ho a poc a poc, gota a gota, també és possible obtenir bons resultats submergint les mines en aigua.

En aquest cas, s’han fet servir dos retoladors de cada color,  verd, taronja i rosa. Se n’han fet servir dos perquè eren retoladors força fets servir, d’aquells que ja abandonem perquè després de subratllar tres paraules sembla que s’esgoten. El més interessant d’això és que, un cop més, donem una segona vida a un objecte que, si no, seria un residu.

Pintar amb llum negra

pintura fluorescentFa uns dies publicava #DimecresDeVacances: Pintar en la foscor, i avançava l’actualització d’aquesta entrada.

Pintar amb la llum negra és una proposta que  combina art, joc, experimentació, ciència… podent ser aquesta més complexa segons l’edat i el moment.

En el cas de dimecres, vam fer servir una pintura ja preparada. Tanmateix, vaig recordar la possibilitat de fer la nostra pròpia pintura (recurs que reservo per un altre dia).

 

 

 

 

 

 

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s