#MiércolesMudo: Rosalind Franklin

rosalind_franklin

L’any 2007 o 2008, quan encara feia Biologia, un professor de Genètica que es deia Lluís Serra ens va desmuntar una idea que s’havia mantingut viva des de l’ESO i, amb aquest fet, va reconèixer la tasca d’una dona fins llavors invisible.

Recordeu qui va descobrir l’estructura de doble hèlix de l’ADN, segons els llibres de text d’ESO i batxillerat?

Si no ho recordeu o éreu “de lletres”, ja us ho dic jo: Watson i Crick.

Sabeu qui va tenir un paper fonamental en aquesta investigació? Rosalind Franklin.

Sabeu qui es va endur el Premi Nobel? Watson i Crick, pel descobriment de l’estructura de l’ADN, sense reconeixement a Rosalind Franklin i un cop ella ja havia mort prematurament de càncer d’ovari degut a l’exposició a la radiació en les seves investigacions.

Demà, 25 de juliol, seria el seu aniversari. Una excusa com una altra per recordar-la i reivindicar la seva tasca investigadora.

Foto: Viquipèdia


El #MiércolesMudo es un carnaval de blogs iniciado por Maybelline de Naturalmente Mamá y retomado desde febrero de 2018 por La Mamarazzi. Participar es muy fácil, solo debes publicar los miércoles una foto, que no necesite explicación, aunque si lo deseas, puedes incluir una breve descripción, alguna anécdota relacionada con la foto, o simplemente un título. Luego no olvides enlazar en el link que está debajo y dejar un comentario en cada uno de los blogs que decidas visitar. Las fotos que participen deben ser aptas para todos los públicos. No se permiten fotos con contenidos racistas y/o discriminatorias.
Tienes todo el miércoles para participar. No olvides compartirlo en RRSS con el hashtag #MiércolesMudo. Para conocer como nació el Miércoles mudo y sus reglas, puedes hacer click aquí.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s