#MiércolesMudo: Hedy Kiesler Markey (Hedy Lamarr)

Hedwig Eva Maria Kiesler

Una tecnòloga acaba d’explicar a TV3 (Rev4.0) qui va ser Hedwig Eva Maria Kiesler, nom original de Hedy Lamarr, coneguda en la seva època com inventora com a Hedy Kiesler Markey. 

Tot i que va ser coneguda com a actriu, poca gent sap què và fer com a inventora. Un exemple més de la invisibilitat de les figures femenines d’èxit en el reconeixement de fites importants.

A més a més de la seva carrera cinematogràfica H. Lamarr és coneguda com a inventora, amb el nom de Hedy Kiesler Markey. Amb el seu amic el compositor George Antheil, va registrar la patent d’un sistema de codificació de transmissions anomenat espectre eixamplat per salt de freqüència proposat llavors per al radioguiatge dels torpedes americans durant la Segona Guerra Mundial, encara que no fou aplicat (patent USA 2.292.387). La tècnica va reaparèixer en l’àmbit militar en la dècada del 1960. Actualment és, per exemple, utilitzada per als sistemes de posicionament per satèl·lits (GPS, GLONASS), els enllaços xifrats militars, les comunicacions de la llançadora espacial amb la Terra, i o Wi-Fi.” Viquipèdia


El #MiércolesMudo es un carnaval de blogs iniciado por Maybelline de Naturalmente Mamá y retomado desde febrero de 2018 por La Mamarazzi. Participar es muy fácil, solo debes publicar los miércoles una foto, que no necesite explicación, aunque si lo deseas, puedes incluir una breve descripción, alguna anécdota relacionada con la foto, o simplemente un título. Luego no olvides enlazar en el link que está debajo y dejar un comentario en cada uno de los blogs que decidas visitar. Las fotos que participen deben ser aptas para todos los públicos. No se permiten fotos con contenidos racistas y/o discriminatorias.
Tienes todo el miércoles para participar. No olvides compartirlo en RRSS con el hashtag #MiércolesMudo. Para conocer como nació el Miércoles mudo y sus reglas, puedes hacer click aquí.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s