Mamá, yo también quiero dar teta

Fa uns mesos, compartia a les xarxes això:

I fa uns dies, vaig rebre a casa un exemplar d’aquest fantàstic conte de Raquel Montfort, il·lustrat per Ma José Rodríguez.20190415_205519

Si alguna cosa tenim clara és que el suport de l’entorn és fonamental per assolir una lactància exitosa que no és, ni més  ni menys, que la que mare i nadó desitgin.

També som molt conscients que la lactància materna no és fàcil i, un dels motius que la compliquen és la manca de referents en el si de la família. La nostra és una generació de dones les mares de les quals no van poder alletar o ho van fer molt poc temps, amb poc suport i mal acompanyament. Sent així, ens trobem mancades de la que hauria de ser la referència per excel·lència, la nostra mare, l’àvia.

Aquest conte fa visible aquesta situació i és una manera de posar en valor del suport que pot donar l’àvia malgrat no haver alletat o haver-ho fet poc temps, així com una manera de convidar a les dones que hagin de ser àvies a que hi siguin, i a les filles que han de ser mares a que hi comptin.

En qualsevol cas, davant de situacions de dificultat amb la latància materna, us recomano no deixar-ho estar. Cerqueu grups de suport a la criança i/o a la lactància. Segur que en teniu algun més a prop del que penseu. Pregunteu-hi qualsevol dubte o inquietud. Al cap i a la fi, el que hi trobareu són dones que han passat o estan passant per les mateixes, o similars, situacions que vosaltres.

No cal que expliqui ara com va ser la lactància de la meva mare perquè ho podeu trobar a 1984-1985: Lactància ,  1985: Lactància i alimentació complementària i 1985: Desalletament .

El que sí puc dir és que en tot moment m’he sentit respectada a casa, i he rebut el suport que he necessitat. Així doncs,  el missatge d’aquest conte, també va una mica per ells.

Rodríguez Alessi,, P. (2013, jul 10). Lactància materna: l’aliment natural del nadó. [Fundació Hospital de Nen de Barcelona] Retrieved from http://hospitaldenens.com/blog/lactancia-materna-laliment-natural-del-nado/

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s