Jo decideixo -Quan arribin els marcians (TV3) (Tancat per… faringitis?)

Alguna cosa m’ha atacat. Febre, mal de coll… però mentre espero que demà la meva metgessa de capçalera, amb una prova ultraràpida que a urgències no tenen, dictamini si és o no és 20190414_150518_0001estreptococ, aquí estic, en la incertesa. I una mica zombi la major part del temps.

Són moments de sofà, manta i tele.

Així que avui, us insereixo dos clips d’un fantàstic programa que es va fer a TV3 sobre la nostra decisió en la maternitat i el part.

Quan arribin els marcians

Jo decideixo

A vegades els humans no podem decidir què fer amb els nostres cossos. Hi ha inèrcies socials i imposicions que no ens permeten escollir coses tan fonamentals com de quina manera volem parir o optar per no fer-ho. Però els marcians han detectat que hi ha dones que s’hi estan rebel·lant i que han emprès l’aventura del “jo decideixo”. La fotògrafa Ana Álvarez-Errecalde desafia una visió romàntica de la maternitat amb el seu treball, la periodista Esther Vivas publica “Mama desobedient” en què reivindica que, ara que la maternitat ja no és un destí ineludible per a les dones, toca decidir com viure-la més enllà dels mites patriarcals i capitalistes. Entrem a la casa de parts de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell, un servei pioner a l’estat espanyol. I la fotògrafa Laia Abril ens explica els perills de no poder accedir a un avortament legal, segur i gratuït a “On abortion”, un reconegut projecte d’investigació visual que ara s’exposa a galeria Foto Colectania de Barcelona.

Tv3 a la Carta

Jo decideixo (I)

Jo decideixo (II)

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s