100 pelis d’adults per veure amb nens

Parlem de pel·lícules que no estan pensades per a nens i nenes. Diguem que hi ha vida més enllà de Disney. I ens ho expliquen Noelia Terrer i Carlos Rubio.20190320_092918.jpg

Aquest petit llibre de l’Editorial Lit- era té la mida ideal per ser, realment, de butxaca. El format senzill no està renyit amb el detall. Cada pel·lícula està acompanyada d’una imatge que la representa i que, sovint, pot esdevenir un recurs interessant per generar diàleg. En què fa pensar? Per què poden haver escollit aquesta i no una altra? Amb quina imatge hauries representat tu aquesta pel·lícula?

M’ha fet il·lusió veure-hi una pel·lícula de qual hem parlat en aquest blog: Intocable.

M’ha agradat molt la introducció, la reflexió que fan al voltant del cinema infantil i la pertinença o no de veure altres pel·lícules. Em sembla imprescindible la lectura del capítol “La edad es menos importante de lo que creíamos”, sobre com varia l’atenció amb l’edat i, per tant, la manera com l’infant veu la pel·lícula. Així mateix, és important assenyalar les precaucions recomanades com veure la pel·lícula abans sense les criatures.

L’única cosa que hi trobo a faltar és un índex de pel·lícules per poder-les cercar amb més facilitat.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s