Matemàtiques intuïtives i informals

Matemáticas intuitivas e informales de 0 a 3 años (Narcea) és un llibre d’Ángel Alsina, professor de Didàctica de les Matemàtiques a la Universitat de Girona. L’autor centra les seves investigacions en l’aprenentatge de les matemàtiques en edats primerenques i en la formació del professorat. En l’enllaç de la seva plana personal a la Universitat de Girona, hi podreu trobar referències de les seves publicacions.

El llibre que us proposo ens aporta coneixements útils per l’observació, documentació i interpretació de les primeres mates, que anomena informals i intuïtives. Aquestes matemàtiques informals són les que aprenen i utilitzen els infants de 0-3 anys, és a dir, les que se centren en les qualitats sensorials, les quantitats, les posicions, les formes i els atributs mesurables. A més, ens presenta deu propostes d’activitats que potencien la comprensió i ús dels coneixements matemàtics intuïtius i informals.
Malgrat que, si no totes, la majoria de les propostes les coneixereu i potser ja les haureu posat en pràctica, la lectura o la consulta del llibre és interessant per recordar tot el “suc matemàtic” que podem extreure’n. És una bona manera de pensar i repensar el per què de cada proposta que fem als infants, evitant caure en l’actuació per inèrcia.

Per altra banda, us deixo un vídeo de la Xarxa 0-6 de Terrassa sobre les Matemàtiques a l’etapa d’infantil 0-6 que m’ha semblat interessant per il·lustrar aquest camp.

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s