Quatre pensaments sobre els fets d’ahir

FMRPedagògica (@FMRPc)

El que va passar ahir no es pot tornar a repetir. Les notícies parlen del possible brot psicòtic que podria haver patit l’agressor, que aquest és inimputable perquè és menor de 13 anys. És una criatura. La primera pregunta que m’ha vingut al cap ha estat: com pot ser que arribés una ballesta a mans d’un nen?
Diuen  que feia temps que parlava d’una “llista negra” de persones a qui volia fer mal. Per què ningú va donar importància a aquests comentaris o va poder detectar que podia passar una cosa així?

 

Aquests fets em dolen i em fan ràbia. Hem vist arribar a casa nostra l’horror que pensàvem que ens quedava molt lluny quan a les notícies sortien casos similars, als Estats Units. Ha mort un professor. Un nen ha marcat la seva vida en el moment que ha agafat una ballesta. Per molt inimputable que sigui, portarà aquest pes per sempre i, segurament, serà assenyalat. I, si realment ha patit un brot psicòtic, aquest cas també farà mal al col·lectiu de persones que en pateixen. Encara que mai hagin presentat conductes agressives, alimentarà l’estigma.

És un drama per tots i totes perquè, com bé ha dit R, “tots hem fallat quan passa una cosa d’aquesta magnitud”. Cadascú ha de posar el seu granet de sorra per contribuir a fer que no torni a succeir.

Allunyem les armes dels nens i nenes (si pot ser de tothom, millor).
Eliminem els missatges tòxics i violents que arriben a través dels mitjans.
Eduquem per la pau, resolguem els conflictes pacíficament i portem els nostres infants a fer-ho.
Observem, escoltem-los, acompanyem-los.

La tragèdia de l’institut Joan Fuster, a la recerca de respostes (Diari de l’Educació)

Hi ha 4 comentaris

  1. Es un dia molt trist. Per tots. Hem de començar a canviar les coses, però de veritat. Comencem fent pinya pares/mares, educadors… i a aquests últims els hi hem de donar el rol que els hi pertoca, i per suposat, tot el suport que necessiten per dur la seva feina a bon terme. Els nostres nens s'ho mereixen.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s