Més aplicacions educatives

 

Foto de Kromkrathog via FreeDigitalPhotos.net

Aquesta setmana he estat tafanejant algunes aplicacions i eines digitals, bastant motivada per una de les assignatures que faig (Medios, recursos didácticos y tecnología educativa).
Comparteixo les últimes aplicacions que he fet servir a les classes de suport i que m’han semblat útils i engrescadores.

  • Ahorcado (Macaque): el mític joc del penjat per a dispositius mòbils. En teoria, és en castellà tot i que s’hi pot jugar en català -sempre que no es vulgui posar cap paraula amb ç o l·l-. Joc individual o dos jugadors. La paraula es pot escollir personalment o agafar-ne alguna de la llista que proposen. A partir d’aquí i, segons el que volguem treballar, podem donar pistes, seleccionar paraules que s’escriguin amb lletres concretes… en fi, les variacions que volguem per adaptar-ho als nostres objectius.
  • Matrix Game 1, Matrix Game 2 i Matrix Game 3 (MyFirstApp Ltd.): aplicació per a dispositius mòbils. Per millorar habilitats de percepció visual. Cal pagar per gaudir de l’aplicació completa. 
  • Tables de multiplication (Hachette Livre SA): una altra aplicació per a dispositius mòbils per treballar les taules de multiplicar. Es pot escollir una taula concreta o bé barrejades. L’app se situa en la prehistòria. Proposa diferents activitats a fer (fugir d’una bèstia salvatge, apagar un foc, sortir d’un laberint, entre d’altres) i, per assolir-les, cal respondre correctament les multiplicacions que proposa. Aquesta ha agradat molt. Cal pagar 2,45 € ja que la versió Lite només té la taula del 3.
  • English for kids (Pham Viet Dzung): per a mòbils i tauletes. Vídeos i activitats de vocabulari temàtiques. De 3 a 10 anys. Les activitats inclouen la identificació de la paraula a través de la imatge i també a través de la pronunciació. També va ser molt ben valorada.
  • Thatquiz.org: aplicació web que genera diferents tipus d’exercicis de matemàtiques, principalment, però també de llengües (anglès, francès, espanyol i alemany), geografia i ciències. En cada activitat es poden escollir el nivell de dificultat, si volem o no temps limitat per fer-ho i nombre d’exercicis. Durant l’activitat ens informa dels encerts, els errors i el temps que s’està trigant a realitzar l’activitat. Al final, mostra els errors comesos amb la resposta correcta i dóna l’opció de tornar a l’exercici per revisar-lo. Molt útil. Permet l’autoavaluació tot i que també la recomano per fer-la servir amb acompanyament de l’adult, o per parelles si es fa servir a l’aula. Disponible l’aplicació per a dispositius mòbils (de pagament). Si no voleu pagar, ja us dic que s’hi pot entrar des del navegador del mòbil o tauleta i funciona perfectament.

Per altra banda, el B em va fer arribar l’enllaç dels projectes de la Fundación Orange. Em va recomanar especialment l’app Día a Día, un diari visual per a persones amb autisme o dificultats de comunicació que permet anticipar el que passarà (aquell dia, setmana, mes…) i també deixar constància visual del que s’ha fet. Així, funciona com a calendari, horari visual i, alhora, afavoreix la comunicació a partir del comentari sobre fets passats. L’aplicació és gratuïta per Android.

I, si voleu que els vostres alumnes vegin el cicle de l’aigua des d’un altre punt de vista, mireu l’aplicació de la que ens parla la San a Bocinets del món: la primera app de realitat virtual en català. Us recomano que hi feu un cop d’ull!

Us pot interessar Estudio amb el mòbil: aplicacions útils

 

Hi ha 4 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s