Estudio amb el mòbil: aplicacions útils

Fa unes setmanes llegíem al diari que el proper curs els centres educatius hauran de regular l’ús del mòbil i que el departament aconsella que aquest sigui aprofitat com a eina educativa. Tot i que molts ja han optat per seguir amb la bena als ulls i amb l’opció de la prohibició, hi ha centres que han preferit buscar solucions. Com he dit força vegades…

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js
El mòbil és una eina i, com a tal, es pot fer servir molt o poc, millor o pitjor i treure’n més o menys profit. Tenint el compte el que costa econòmicament i tot el que podem fer amb ell, jo intento que em sigui una eina útil en la major quantitat possible de situacions i em meravello cada vegada que descobreixo una nova aplicació que em fa servei.
I ara sí, un recull d’aplicacions que em són útils com estudiant i a la feina. Suposo que les coneixereu totes perquè considero que són molt bàsiques i que em queda moltíssim per descobrir. De fet, espero poder ampliar la llista en posteriors entrades.

 • CamScanner -Phone PDF Creator: gratuïta amb opció premium per 1.47 €. Magnífica per no haver d’anar a l’escàner cada vegada que hem d’enviar un document signat. Per altra banda, l’he fet servir per emmagatzemar en pdf articles interessants que he trobat en paper o material de cursos presencials que no ens han facilitat en format digital. De moment, no m’ha fet falta la opció premium.
 • DIEC2: Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans en línia. Com us podeu imaginar, pesa molt menys que la opció en paper, constantment actualitzat i no ocupa lloc a la prestatgeria. Disponible en qualsevol moment. Això sí que és un diccionari de butxaca.
 • WordReference: Diccionari anglès-castellà, castellà-anglès i moltíssimes llengües més. No només ofereix la definició i la traducció del diccionari oficial, també aporta resultats de fòrums de discussió i, per tant, inclou expressions col·loquials o informals que generalment no surten als diccionaris.
 • DRAE: Diccionario de la Real Academia Española. Diccionari de castellà. Útil com el DIEC2.
 • Dropbox: servei gratuït per emmagatzemar arxius des de qualsevol lloc. En els dispositius en els que l’instal·lis s’hi desaran els arxius automàticament quan els pugis. Des de qualsevol ordinador o dispositiu hi podràs accedir. I, a més, pots compartir carpetes i arxius amb qui vulguis. En aquest sentit, ens ha anat molt bé per a treballs en grup. Millor que Google Drive ja que hi havia documents amb taules que es desquadraven en exportar-los a Word.
 • Box: com Dropbox, però dóna 10 GB gratuïtament d’entrada.
 • Multiplication: joc per treballar les taules de multiplicar. La faig servir amb nens de primària a qui faig classe. Hi ha uns micos atrapats en sacs, cadascun correspon a una taula. Per alliberar-lo cal contestar correctament a les multiplicacions que van apareixent i fer un mínim de punts. El temps enrere per aconseguir-ho corre. Per contestar, cal tocar la bombolla que conté la resposta correcta.
 • Hangouts: en la línia d’Skype però, per algun motiu, em resulta més fàcil de fer servir. Per exemple, en l’últim treball en grup a la facultat, ens ha permès reunir-nos per videoconferència a l’hora que treballàvem en el document del treball i sense sortir de casa! És de Google, només cal un compte de Gmail per fer-lo servir. Us imagineu intercanvis entre alumnes de diferents llocs? Doncs no cal que ho imagineu. Vaig començar a escriure aquesta entrada fa deu dies. Avui que m’hi torno a posar, allò que imaginava ja existeix (més o menys). Mireu aquest vídeo d’Skype:
 • Docs To Go: la millor aplicació que he trobat per veure, editar i crear arxius de Microsoft Office des de dispositiu mòbil. Cal dir que per crear-ne de nous cal la versió de pagament però, si l’heu de fer servir, val la pena.
 • OpenDocumentReader: la versió per a Open Office.
 • Anatomy 4D:  útil per treballar l’anatomia humana i el funcionament del cor. Tant per primària com per secundària i molt més atractiu i interactiu que una imatge en un llibre de text. Podeu saber-ne més a Bocinets del món.
 • Elements 4D:  Com l’Anatomy 4D però per treballar amb els elements de la taula periòdica. També podeu saber-ne més a Bocinets del món.

Hi ha 2 comentaris

 1. Totalment d'acord. Els mòbils formen part de la vida de molts adolescents, només cal observar. Negar l'evidència és fer passos enrera. Cal aprofitar els recursos x tot i tribo molt bé que en alguns instituts comenci a parlar-se del tema sense només prohibir-los. Gràcies Laia per la twva infi, com sempre, molt útil!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s