Diari ARA i el Dia Mundial de la Infància

ARA 20 de novembre de 2014

Ja tornem a ser a 20 de novembre. Un any més commemorem l’aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants. Enguany ja en fa 25 i, tot i que si mirem enrere s’ha fet feina, crec que no sóc l’única que té la sensació d’anar massa lents. 
El diari ARA ha publicat un diari especial en el dia d’avui il·lustrat per nens i nenes, com ja va fer l’any passat. Per una banda, expressen amb els seus dibuixos el món que no volen i, per una altra, reclamen el món que desitgen.
Ja fa dies que el diari demanava la participació d’escoles i entitats relacionades amb la infància per fer arribar dibuixos d’aquestes temàtiques i, alhora, havia impulsat activitats per la reflexió sobre el món que els envolta. Em sembla una iniciativa fantàstica donar veu als infants en un diari i fer-ho de la manera en que ells sovint expressen més i millor: dibuixant. Alhora, em sembla simpàtica la disposició de les persones que escriuen al diari per canviar per un dia la seva fotografia per un retrat fet per una criatura. Sense vergonya ni complexes, acceptant com són segons la mirada de l’infant.

ARA 20 de novembre de 2013

Des de l’inici, ja abans de que arribés al quiosc el diari en paper, l’ARA m’ha semblat molt compromès amb la infància i l’educació, així com amb temes que d’una manera o altra se’n deriven o se n’alimenten (emprenedoria, cultura, ciència, tecnologia…). Aquesta no és la primera vegada que ens desperten -o ens diuen bona nit- amb una edició especial o dossiers específics, com el del passat 16 de novembre dedicat a la filosofia, o el del  diumenge 5 d’octubre que destacava la nova col·lecció d’art modern de l’MNAC, entre moltes altres.

Per tot això, aquesta entrada pretén recordar el dia d’avui i reconèixer la feina d’un mitjà de comunicació que posa el seu granet de sorra pel respecte dels Drets dels Infants, en aquest cas, escoltant-los i oferint-los la possibilitat d’expressar la seva opinió i visió del món.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s