Aquest tuit ha estat l’última empenta que em faltava per escriure aquesta entrada:
Aquest matí la Plataforma ha sortit al HoyxHoy de @SER_TgnReus Tot l’informatiu: http://t.co/ZJqpBJlzeJ Tall de veu:http://t.co/mo4dLMUzHM
— Escola Inclusiva (@EscolaInclusiva) October 13, 2014
En aquest cas, la Plataforma per a una Escola Inclusiva denuncia que el curs 2014-2015 hi ha un 2% menys d’alumnat amb NEE a les escoles ordinàries que el curs anterior. Aquí teniu el tall de veu:
![]() |
(Joan Turu) |
“Tots els alumnes d’un barri haurien de poder compartir la mateixa aula”. Tots i totes, sense excepció. Aquesta és la veritable inclusió. Cal treballar perquè arribi un moment en que hi deixem de llegir un haurien i puguem fer servir el present. I, perquè sigui real, cal dotar les escoles dels recursos humans i materials adequats per satisfer les necessitats de tot l’alumnat.
Gordon Porter, pedagog canadenc,
director de l’Inclusive Education Canada
A més, cal creure-hi. A l’aula inclusiva, tot l’alumnat té el mateix valor i el mateix dret a fer progressos de forma contínua. Calen experiències d’aprenentatge que tinguin en compte les necessitats de cadascú i que el sostre dels aprenentatges s’elimini fent possible qua cadascú pugui aprendre segons les seves possibilitats i el seu ritme.
![]() |
Jiménez Fernández, C. (2011) Pedagogía Diferencial y Atención a la Diversidad (1a ed.). Madrid: Editorial Universitaria Ramón Areces. |
Amb l’escola inclusiva, tothom hi guanya!
Altres articles relacionats:
- Arró Robert, M., Bel Pallarés, M.C., Cuartero Cervera, M., Gutiérrez Valverda, M.D., Peña Hernández, P. (2004). El profesorado ante la escuela inclusiva. Fòrum de recerca, vol. 10.
- Moriña Díez, A. (2008). ¿Cómo hacer que un centro educativo sea inclusivo?: Análisis del diseño, desarrollo y resultados de un programa formativo. Revista de Investigación Educativa (RIE), vol. 26, nº 2, pág. 521-538.
- Cardona Moltó, M.C. (2003). Inclusión y cambios en el aula vía adaptaciones instructivas. Revista de Investigación Educativa (RIE), vol. 21, nº 2, pág. 465-487.
- Ramírez García, A.; Muñoz Fernández, M. C. (2012). Prácticas inclusivas de los docentes en la convivenciaescolar y en la organización y funcionamiento de los centros de educaciónprimaria de la zona norte de Córdoba. Revista de Investigación Educativa,vol. 30, nº 1, 197-222 .
- Echeita, G. y Sandoval, M.(2002). Educación inclusiva o educación sin exclusiones, Revista de Educación, 327, 31-48.
- Susinos, T. (2002). Un recorrido por la inclusión educativa española. Investigaciones y experiencias más recientes. Revista de Educación, 327, pág. 49-68.
- Moya, A. M., & Álvarez, M.G. (2001). La Educación del futuro: Educación en la diversidad. Ágora digital, vol. 1.
- Parrilla, M. A. y Gallego, C. (1999). “Cómo pueden los profesores ayudarse entre sí: el desafío del trabajo compartido”, Revista de Educación Especial, 25, pp. 157-166, en Fernández Batanero, J.M. (2008). Educación Especial. Una aproximación a lainvestigación en el contexto español. Revista Mexicana de InvestigaciónEducativa, vol. 13, nº38, pág. 945-968.
- Gallego,C. (2002). El apoyo entre profesores como actividad educativa inclusiva. Revista de Educación, vol. 327, pág. 83-105.
[…] característiques de l’escola inclusiva, podeu llegir-les en el quadre inclòs en aquesta entrada. En tot cas, la individualització del procés d’ensenyament-aprenentatge és […]
M'agradaM'agrada
[…] característiques de l’escola inclusiva, podeu llegir-les en el quadre inclòs en aquesta entrada. En tot cas, la individualització del procés d’ensenyament-aprenentatge és […]
M'agradaM'agrada