Disruptors endocrins i desenvolupament infantilDe bon matí, m’ha arribat una recomanació de l’E (gràcies!) per veure el Quèquicom d’ahir sobre els
disruptors endocrins. Les substàncies considerades disruptors endocrins es troben en contacte amb nosaltres constantment, sovint sense ser-ne conscients. La seva activitat perjudica la salut de les persones de totes les edats. Per si això fos poc, s’acumulen al llarg del temps de manera que el  contacte amb aquestes substàncies durant tota la vida és rellevant en tot el que té a veure amb la funció reproductora, des de la fertilitat fins al desenvolupament del futur individu.
La tendència a la obesitat infantil abans dels 4 anys, la pubertat precoç, l’agressivitat, dificultats d’aprenentatge, entre d’altres, es relacionen amb aquestes substàncies presents en l’aire, l’alimentació, l’aigua, productes d’higiene…
Si bé és cert que és complicat viure completament lliure de disruptors endocrins, podem intentar reduir-los en la mesura del possible. Els investigadors defensen que si es redueix el contacte amb ells, els seus efectes també es veuen disminuïts.

Us deixo el vídeo del Quèquicom…

…la pàgina del projecte INMA  i un article sobre aquest tema:
N. Olea Serrano, A. Zuluaga Gómez. Exposición infantil a disruptores endocrinos, An Pediatr.2001;54 Supl 1:58-62 – Vol. 54

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s