Activitat d’estiu: plastilina casolana

Última entrada de la sèrie i última setmana amb el M abans de vacances. Ha passat volant aquest mes!

Com podeu veure per altres entrades, segueixo fidelment el blog Encenent la imaginació.
A mitjans d’abril, l’autora va compartir amb nosaltres la manera de fer una plastilina suau, econòmica, agradable al tacte però també a l’olfacte. A l’enllaç podeu veure amb detall com fer-la. Tot va ser provar de fer-ne i quedar-ne encantada. I ja que les bones idees s’han de fer córrer, vaig explicar-ho a altres companyes. Una d’elles: N, la “tutora ganxo”, que temps més tard em va suggerir que provés de fer-ne amb el M, aprofitant que seria amb ell a l’estiu. Ella ho va provar amb el petit B i el no tant petit A i els va agradar força!
Certament, va resultar ser molt bona idea.

El procediment és senzill i el pot fer amb acompanyament però sense gaire direcció: barrejar Maizena i suavitzant del cabell.
Per altra banda, treballem la motricitat fina, estimulem la imaginació i la creativitat i, tot això, introduint un element de joc nou i fet per nosaltres.
Una altra raó per la que em va semblar un proposta genial és l’olor. El M ho olora tot. Qualsevol cosa, sobretot si és nova per ell, passa pel seu nas abans de ser examinada per altres sentits. I la plastilina casolana no és una excepció. Per tant, que l’olor sigui agradable és important per atraure el seu interès i, alhora, ens dóna més joc. Segons el suavitzant farà una olor o una altra. Podem fer diverses masses amb diferents aromes i fer una activitat més sensorial.

Per explicar-li l’activitat al M, amb la Susana vam crear dos pictogrames dels ingredients que faríem servir. Amb ells i el pictograma de plastilina vam fer la tira informativa:

I, per acabar, aquesta plastilina es pot guardar, per exemple, en una carmanyola. Si quan la torneu a agafar la noteu massa seca, n’hi ha prou amb afegir una mica de suavitzant i amassar-la. Queda com acabada de fer!

Hi ha 4 comentaris

  1. Laia!!! Vaig descobrir la recepta gràcies a tu!!!! Abans de vacances n'hem tornat a fer. Ara la tenim guardada en potets a la nevera. Ens espera ben fresqueta a la nevera!!! Preparada per convertir-se en una gelateria!!! Segona proposta de joc!!! Així q aprofita i feu el mateix!!! Jiji

    M'agrada

  2. Com me n'alegro de veure't per aquí!!Sí, intentem gaudir al màxim, jeje. Podries provar de fer plastilina amb les teves nebodes! ;PLa pizza devia quedar boníssima…Gràcies per la visita! Una abraçadaLaia

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s