Activitat d’estiu: fem gelats

Aquest juliol està sent tan intens com enriquidor. Passo unes quantes hores amb el M i cal que aquest temps estigui planificat i estructurat. Tanmateix, estem de vacances així que aprofitem per “treballar” d’una manera diferent.
Donant-hi voltes, vam pensar algunes activitats adaptades a les necessitats i gustos del M. Cada setmana n’explicaré una. La primera és fer gelats.
Calia que el procediment fos prou senzill per tal que fos ell mateix qui el portés a terme, i era necessari que  fos engrescador, significatiu i funcional.
Sent així i tant com li agrada el suc de préssec, aquesta és la primera activitat que se li va proposar:

POLOS DE SUC DE PRÉSSEC

1. Comprar suc de préssec.
Cada matí sortim una estona i aprofitem per fer petits encàrrecs com comprar el pa, anar al súper a buscar alguna cosa, a la fruiteria… d’aquesta manera, a més de passejar, treballem l’espera pel torn, localitzar els diferents productes a les prestatgeries, petites quantitats, etc.
2. Posar suc de préssec als motllos.
Fem servir tetrabrics petits perquè així ell els pot agafar bé. El primer dia va ser més dirigit però a mesura que l’anem repetint, cada vegada és més autònom en l’execució d’aquest pas. El treball que fem en aquesta part del procés és igual que el que podem fer deixant que se serveixi aigua en un got amb una gerra, per exemple. Es tracta d’un exercici quotidià que contribueix a millorar la coordinació ull-mà i a guanyar autonomia.
3. Posar els motllos plens al congelador.
Convertir el suc líquid en suc gelat requereix un canvi d’estat i el congelador és la màquina que ens ajuda a aconseguir-ho. Sembla màgia però és física!
4. Esperar.
Potser la part més difícil del procés ja que cal dir que és una espera bastant llarga. Podem utilitzar l’horari visual per mostrar quant durarà l’espera i què farem mentre esperem.
5. Menjar gelat.
Sens dubte el millor pas!

Per realitzar l’activitat fem servir instruccions visuals que ajuden el M a entendre què hem fet, què toca fer i què farem així com preveure quan s’acabarà l’activitat (gràcies Susana per respondre a totes les nostres peticions!). Cada pas que es va realitzant es treu de la tira, deixant visible què toca fer i que tocarà després.

Variants: és clar que els gelats es poden fer de qualsevol gust. En aquest cas hem escollit el suc de préssec perquè al M li encanta. Us convido a provar-ho amb sucs de fruites naturals, soles o combinades. Boníssim!

Us pot interessar: Sobre TEACCH i Sobre TEACCH (II)

Hi ha 4 comentaris

  1. Gràcies!!! Ains… però amb tu, B, fem també fem un bon equip “platjero” tots tres! Hehe I sí, la veritat és que és genial treballar amb ell!!Bon estiu i petonarros i abraçades!!!

    M'agrada

Deixa un comentari