Un bloc: Recomanacions de Llibres Infantils i Juvenils

Fa uns quants anys, veient Els Matins de TV3, vaig sentir parlar per primera vegada la Laura Borràs. Parlava de Tirant lo blanc. Me l’havien fet llegir a secundària i, tot i que no va ser horrorós, tampoc ho recordo com una lectura engrescadora. Vaig parar l’orella, a veure què en deia, i em va deixar parada. Tal com vaig escriure en un tuit, si a classe es parlés de les lectures obligatòries tal com ho fa ella, l’alumnat les llegiria amb moltes més ganes. Arran d’aquell programa, la vaig començar a seguir a Twitter (@LauraBorras) i, gràcies a aquest pas, vaig descobrir el bloc que avui us presento: Recomanacions de llibres infantils i juvenils.
Es tracta del bloc de la Marta, de 13 anys. A través de les seves entrades recomana llibres infantils i juvenils, aplicacions per dispositius mòbils, activitats… fins i tot penja vídeos a YouTube amb diferents continguts relacionats amb el món de la lectura. És activa a Instagram, Facebook, Twitter… al propi bloc trobareu com seguir-la.
A banda d’estar molt ben fet, em sembla un recurs digne de ser difós entre els nens i nenes, per diferents raons:

  • Qui recomana els llibres és una noia com ells i elles, per tant, propera. Poden sentir-s’hi identificats i, potser, engrescar-se a llegir si no en tenen l’hàbit.
  • Els llibres recomanats parteixen dels interessos propis de l’edat  i, per tant, serà més probable que el llibre que escullin els agradi.
  • És una manera molt positiva d’endinsar-se en la blogosfera. Hi poden compartir la seva opinió, recomanar els seus llibres… en definitiva, fer xarxa.

Per altra banda, també pot ser útil per a educadors i educadores a l’hora d’escollir lectures. Comptar amb l’opinió d’una lectora de l’edat a la que va destinada el llibre ens pot ajudar a preveure si agradarà o no als nens i nenes als que l’oferirem.

Per acabar, comparteixo un dels últims vídeos que ha penjat. Quina enveja de prestatgeria!

Imatge de http://comescoltiveig.wordpress.com/2010/08/page/2/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s