Tarda d’artistes

Dimarts, dia de proposta. Però la d’ahir va ser una mica especial, fruit d’un conjunt de casualitats.
Potser haureu vist des de fa un temps uns dibuixos que corren per la xarxa i que no passen desapercebuts. Nens i nenes en són els protagonistes i, sovint, van acompanyats d’alguna frase que mai deixa indiferent. Si encara no sabeu de què parlo, veureu que he utilitzat algun d’aquests dibuixos per il·lustrar alguna entrada del bloc com El que no surt als llibres. Doncs bé, una tarda a l’espai tot parlant, la mare del P i l’A em va dir que el seu germà dibuixava i que podia veure el que feia a Facebook, que el busqués. Casualitats de la vida, els dibuixos que feia eren aquells que havíem estat compartint a la xarxa. El seu autor i tiet de l’A i el P és Joan Turu.

El Senyor Blau i el Senyor Groc

Ens vam posar en contacte amb ell per convidar-lo a dur a terme una proposta a l’Espai. El repte que li plantejàvem era una mica difícil. Havia de ser una activitat que tingués present el component lúdic, que poguessin fer infants de 2 a 7 anys, s’havia de tenir en compte que les famílies són part activa de l’activitat i havia de ser un xic diferent del que es fa habitualment en una escola o un esplai. A més, davant la seva pregunta sobre quina idea d’activitat teníem, la nostra resposta va ser “fes el que vulguis, plena llibertat”.

I va arribar dimarts.
Per començar, un conte dibuixat durant la narració: El Senyor Blau i el Senyor Groc. Un conte tan senzill com captivador que convida a la reflexió. El diàleg, la voluntat de consens, treball en equip, la resolució pacífica dels conflictes… segur que en sortirien moltes més.
I en acabat, temps per gaudir dibuixant i pintant amb llibertat, i temps per demanar-li a l’artista més dibuixos.
Les barreges de colors van ser les grans protagonistes de la tarda entre els més petits, potser animats pel conte que havia explicat el Joan o simplement per la voluntat d’experimentar. Suposo que és quelcom màgic per ells que dos colors esdevinguin un de nou, a més de la sensació de plaer que produeix tenir el poder de transformar allò que manipulen. 

La proposta es va allargar una mica més del que és habitual, bona senyal. Quan els infants gaudeixen del que fan, el temps vola.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s