María y yo

Fa uns dies, parlant  de la cançó de Viu Autisme, d’El cazo de Lorenzo, etc. en B em va recordar l’existència de María y yo. Es tracta d’un documental (2010) de Félix Fernández de Castro que, a través de les vivències d’un pare (Miguel Gallardo) i la seva filla de 14 anys (María) durant les vacances, ens parla de l’autisme però també de la paternitat.
Malgrat que sabia que s’havia fet aquest documental, encara no l’havia vist. Vaig seguir les recomanacions del B i tot buscant em vaig trobar diverses sorpreses. La María no només és “prota” d’un documental, també d’un curt, un llibre (Astiberri Ediciones, origen del documental) i, per sobre de tot, de la gran quantitat de quaderns que el seu pare ha omplert de dibuixos d’ella i per ella des de que va nèixer.
L’últim que he trobat és un quadern digitalitzat, Los viajes de María. Podeu veure’n una demo de 4 pàgines en el mateix enllaç. Ja aviso que no podreu resistir-vos a comprar-lo.

El viaje de María (curt)

Entrevista al programa Versión Española (La2) a Miguel Gallardo i Félix Fernández de Castro, director del documental María y yo:

María y yo (Documental)

Finalment, a la pàgina de Miguel Gallardo hi ha una petita història sobre en Pau, un nen amb TEA, que explica cosetes que s’han de tenir en compte quan tractem persones amb aquest trastorn. Molt recomanable.

****ACTUALITZACIÓ 12/3/14 ****
En B, com sabeu pels comentaris, ha dit que em portaria una cosa. “La cosa” és el llibre María i jo. L’he devorat en qüestió d’hores. Pel fet d’haver vist el documental, és inevitable recordar-ne imatges. Tanmateix, hi ha dibuixos en el llibre que crec que representen molt millor certes emocions que no pas la imatge real.
En fi, que no us el podeu perdre!
Gràcies B (crack)! 😉

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s