Foscor, ombres i colors

Com vaig avançar, ahir vam proposar a les famílies de l’espai de joc una activitat que tenia com a ingredients principals la foscor, la projecció d’ombres i colors i l’experimentació.
Vam preparar el retroprojector, els llençols que farien de pantalla i diferents materials que els oferiríem. La proposta consistia en deixar que els adults es fessin una mica nens, juguessin amb el material preparat i interactuessin amb els infants en aquest procés, convidant-los a jugar amb ells i gaudir de l’experiència. Al principi va costar una mica deixar-se anar però, poc a poc, entre grans i petits crec que van aconseguir trobar el que buscàvem: jugar, descobrir, experimentar, crear, fer preguntes, inventar històries, gaudir de la foscor, del contrast amb la llum…

Per una banda, els petits van fer dibuixos en fulls de transparència que van poder veure projectats a la paret. En B (2 anys) buscava darrera del llençol la màgia d’aquella situació una i altra vegada. L’A (6 anys) preferia l’aigua, els colorants i la brillantina per fer bombolles de colors que ballaven projectades a la paret. L’AB (6 anys), la B (6 anys), l’A (6 anys), en G (2 anys) i l’H (2 anys) es van convertir en uns il·lustradors i narradors fantàstics dibuixant, amb la participació dels adults que els acompanyaven, una història molt emocionant sobre uns cavallers, una nena i una serp en l’entorn d’un castell. Hi va haver moments per tot. De vegades l’espera es feia difícil i alguns petits corrien per l’auditori, pujaven a l’escenari i imaginaven històries en la foscor. Això no estava preparat però va ser tant genial com la resta. El més important és que van gaudir de tot: l’espai, la foscor, les ombres, les projeccions, el descobriment, la curiositat, compartir i jugar que, en definitiva, és el que venim a fer a l’espai de joc.
(4/02/14) Aquesta és la foto que comentava. M’agrada moltíssim. Gràcies E, per permetre’m compartir aquest moment teu i del B.

Hi ha 6 comentaris

 1. Quina activitat més xula!Saps? Pense que és molt important que els adults recuperen el costum de jugar amb els nens. Alguns, van tan de bòlit que se n'han oblidat. Els costums bons, cal mantenir-los (o, com en aquest cas, recuperar-los)! 😉

  M'agrada

 2. I tant! Mai hauríem de deixar de jugar. Sembla un tòpic però és ben cert, cal tenir present i treure més sovint el nen o la nena que portem dins i que un dia vam ser. Seríem molt més feliços!Moltes gràcies pel comentari! 😀 Salut!

  M'agrada

 3. Ohhh!! En molts centres falten activitats conjuntes adults-nens, són molt enriquidores, crec que molt més pels adults, jejejeFelicitats per la feina!! Van sorgint els fruits de tot l'esforç que fas 🙂

  M'agrada

 4. La veritat és que és molt xulo poder veure com adults i infants comparteixen aquests moments. Estic pendent de rebre permís per penjar una foto d'aquest dia que m'encanta. I gràcies!!! Tot i que és cosa d'equip! Hehe (no sé què faria sense la Saioa! 😉 )Una abraçada

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s