Pintura casolana

Avui a l’aula de P3, hem fet uns murals força especials. No hem fet servir pintura, ni ceres tampoc… ens hem fabricat la pintura amb ingredients que podem trobar en qualsevol cuina i hem escollit uns colors molt propis de la tardor.

En primer lloc, hem presentat tots els ingredients de la massa inicial: farina, aigua i ou. També hem presentat els estris necessaris: bols, cullerots i una batidora.

Hem batut amb una batidora farina, aigua i un ou, fins que ha quedat una massa homogènia, ni molt líquida ni molt espesa.

Les taules les hem cobert amb paper de mural blanc i hem posat un bol amb massa en cada taula.

Arriba el moment de donar color a la massa!

En una bosseta hi havia pols de color marró… els hem deixat que olorin i… és Colacao!!!! Ho hem afegit a la massa d’una taula i els nens i nenes han remenat fins que tota la massa ha agafat el color marró del cacau.

També els hem ensenyat un tetra-brick que feia olor… de tomàquet fregit!! Com en el cas anterior, l’hem afegit a la massa d’una altra taula i hem remenat. El color resultant ha estat un taronja claret.

De la mateixa manera hem presentat el suc d’haver bullit una remolatxa (rosa) i el pebre vermell (vermell, textura de sorra).

Un cop hem tingut els pigments preparats, els nens i les nenes de P3 han començat a pintar sobre el paper. Uns estampaven les mans, altres feien caminets amb els dits, uns s’han atrevit a tastar-ho i altres no n’han volgut saber res perquè no es volien embrutar. Al cap i a la fi, cadascú ha gaudit de l’activitat a la seva manera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s