Roll-on, llet condensada i aquarel·la fluorescent casolana

Llegint la proposta de encenent la imaginació per fer aquarel·la casolana fluorescent, se m’ha acudit aquesta idea que us presento. Ve a ser una fusió de tres tècniques:

     

  1. Pintar amb roll-on
  2. Pintar amb llet condensada
  3. Aquarel·la casolana fluorescent.

 La tècnica de pintar amb roll-on consisteix en pintar amb un desodorant com a eina. Un cop se’ns acaba el desodorant, l’obrim, el rentem bé i l’omplim amb pintura. He provat aquesta tècnica amb tèmpera i pintura de dits diluïda amb una mica d’aigua. A veure quin resultat tindrem avui…

La idea de fer servir la llet condensada per pintar va sortir de Tinkerlab i, fins i tot, la vam posar en pràctica a l’escola amb els nens i nenes de 2 a 3 anys. Per donar color a la llet condensada es fa servir colorant alimentari. Creia que en tenia a casa… però no. Així que m’ha passat pel cap fusionar la llet condensada amb l’aquarel·la casolana fluorescent.

Per fer l’aquarel·la casolana fluorescent, només cal unir la mina de tinta d’un (o dos) retoladors fluorescents amb aigua. A encenent la imaginació proposen fer-ho a poc a poc, gota a gota. Com no tinc nens a prop… he decidit anar una mica més “a sac” i he submergit les mines en aigua.

Així doncs, el primer que us proposo és preparar l’aquarel·la líquida. Jo n’he preparat de color verd, taronja i rosa, i n’he fet servir un parell de cada color perquè estaven una mica gastats…

Necessitem un desodorant roll-on buit, ben net i eixut. Segons el tipus d’envàs, pot ser més o menys fàcil obrir-lo. El que us mostro, per mi, és el millor i més pràctic, tant a l’hora de preparar-lo com a l’hora de fer-lo servir (sobretot els nens i nenes) o desar-lo.
L’ideal però, sobretot quan es fa amb infants, és tenir-ne un per cada color. Així evitem interrompre l’activitat per buidar i omplir cada cop que volem canviar.

Un cop preparat, arriba el moment d’unir la llet condensada amb l’aquarel·la. A poc a poc. La llet condensada és força espesa, així que no és problema que l’aquarel·la sigui tant líquida.

Amb la barreja resultant, omplim el desodorant i el tanquem. Fent lliscar la bola del roll-on sobre el suport, anirà sortint el pigment de la mateixa manera que surt el desodorant quan ens el posem a la pell.

He provat de pintar sobre un suport negre i sobre un suport blanc. Quan es pinta directament amb la llet condensada i colorant alimentari, el color es veu molt més uniforme en tot el traç. En aquest cas, sobre el negre perd una mica, pel meu gust, tot i que les zones on no es veu color, brillen. Sobre blanc, resalten més tots els colors.

Quan ja havia acabat, he caigut en que la tinta per ploma podria ser un bon substitut d’emergència del colorant alimentari (tenint en compte que no em menjaré la llet condensada…). I ho he provat amb color blau, esperant més intensitat de color ja que hi posaria menys aigua. I el resultat…


Per acabar, coses a tenir en compte després d’aquesta prova:

  • Amb menys aigua, l’aquarel·la sortiria més concentrada i, potser, al barrejar-ho amb la llet condensada, el resultat seria més proper al de barrejar-ho amb tinta de ploma.
  • Al barrejar l’aquarel·la fluorescent amb la llet condensada, sembla que perd fluorescència. No tinc llum negra, així que no he pogut provar l’efecte d’aquesta llum sobre el dibuix o la barreja.  
  • La barreja sí manté l’aspecte perlat de la llet condensada.

Hi ha 2 comentaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s