Sistema educatiu i Finlàndia

Ja fa temps que sentim a parlar de l’èxit de sistemes educatius com el de Finlàndia i de per què no s’aplica aquest sistema educatiu aquí. Malgrat que sembli fàcil, si ens parem a mirar com funciona la nostra societat, veurem que no ho és tant.

Aquest segon semestre del grau de Pedagogia, a Teoria de la Educación, m’han demanat l’elaboració d’un treball sobre aquest tema. Concretament havíem de fer una proposta de reforma del sistema educartiu, basant-nos en diferents punts de vista d’experts, el sistema de Finlàndia i la pròpia recerca. Calia analitzar també la viabilitat de les propostes que fèiem.

En cada proposta que plantejava, per arguments que trobés per tirar-la endavant, em topava amb algun  mur  que la impedia o que la rebutjava per interessos aliens a l’educació. La conclusió no ha pogut ser una altra que per reformar de dalt a baix el sistema educatiu, caldrà primer que canviem tots nosaltres molts aspectes de la nostra vida i de la manera de veure i entendre l’escola i l’educació.

Després de pensar-hi força, he decidit penjar el treball. Al final no deixa de ser el meu humil punt de vista sobre aquest tema però potser a algú li pot interessar. Si és el cas, agrairé comentaris i debat 😉

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s