Geocaching

Durant aquesta setmana de vacances que hem tingut, hem aprofitat per estrenar-nos en la cerca de geoamagatalls a través de Geocaching.baixa

Per qui no ho conegui, Geocaching (Geocerca) és un joc a l’aire lliure de cerca del tresor en el món real. Es tracta de localitzar contenidors amagats, geoamagatalls, fent servir dispositius GPS i compartir les experiències en línia.

En el nostre cas, vam fer servir els nostres smartphones com a GPS, concretament amb l’aplicació C:geo per Android. Aquesta aplicació et permet entrar a la sessió personal, cerca els geoamagatalls més propers a la nostra localització, ens mostra la informació sobre el geoamagatall escollit i ens dirigeix cap a ell a través del navegador GPS.

De cada geoamagatall, disposem d’informació relacionada amb les característiques del contenidor, dificultat del trajecte, l’accessibilitat (infants, discapacitats, animals, etc), si és necessari portar equipament especial (escala, per exemple) o si és accessible amb el cotxe.  A més, podem trobar geoamagatalls ubicats en llocs d’interès turístic. En aquest cas, a més, sovint s’afegeix informació del lloc.

D’aquesta manera, a més de fer una excursió a la muntanya, podem conèixer llocs nous d’interès natural o històric, per exemple, i per acabar d’arrodonir-ho, podem acabar trobant el geoamagatall.

Cada contenidor conté un full informatiu, a més dels objectes que els propietaris hagin introduït, per si algú el troba per casualitat. Entre els objecte que nosaltres hem trobat hi havia una pilota de golf, clip de cabell, llapis, llibreta de visites i bolígraf, entre altres. Inicialment, en un dels contenidors hi havia hagut un CD de música. La raó per la qual no vam trobar el CD és l’intercanvi. Quan algú troba el geoamagatall, pot quedar-se algun dels objectes que hi ha dins. Només es demana que, a canvi, s’hi deixi alguna cosa.

Nosaltres vam visitar tres geoamagatalls a Lleida: El Merengue (trinxeres de la Guerra Civil), la Torrota (ermita de Sant Feliu, a Montsonís) i El Front del Segre (búnker de la Guerra Civil). D’aquests tres geoamagatalls, en vam trobar només dos. El Merengue se’ns va resistir i hi haurem de tornar a l’estiu. Els altres dos els vam trobar sense problemes.

És una experiència molt maca, com  ja he dit, per la combinació de sortir a la muntanya, conèixer llocs nous, història i, a més, trobar un tresor. Us recomano que feu un cop d’ull a la pàgina web.

Pels que sou de Sant Climent, us diré que en tenim 8 ben a prop i uns quants més cap a Begues, cap a Sant Boi i cap a Viladecans.

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s