Els mestres de la República

Us recomano un llibre i un documental estretament lligats. 
20190716_233512
Per una banda, Els mestres de la República, un llibre del 2007 que la meva mare m’ha regalat pensant que m’agradaria (i ha encertat del tot!). Els autors són Raimon Portell i Salomó Marquès. Com diu la coberta posterior, “Els mestres de la República és, doncs, un homenatge a totes aquelles persones que van lluitar per construir una escola  nova que formés ciutadans lliures, cultes i amb veu pròpia”
Si no teniu un vincle més o menys directe amb el món de l’educació, potser alguns noms no us sonaran gaire però segur que us obriran la gana de saber-ne més.
És un llibre que pot motivar els i les mestres d’avui a continuar el camí, d’una banda, i fer que les persones valorin més la figura dels i de les mestres, d’una altra.
El documental és Els mestres catalans, de la guerra a l’exili, dirigit per Agustí Corominas i produït per Metropoli Video i TVC. Aquest documental comença recordant el moviment popular i institucional que es va donar durant la Segona República en termes d’educació i cultura, així com l’esforç dels mestres durant la guerra.
El treball d’investigació que hi ha darrera d’aquest documental ha estat assessorat per Salomó Marquès, Miquel Martínez i Josep González Agàpito i Mariona Ribalta entre d’altres.

 

 

 

 

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s