La Fageda

Avui us proposo una sortida que es pot fer en família o amb l’escola. Es tracta d’una visita a les instal·lacions de La Fageda. Per els que encara no coneguin a què es dediquen, aquí us deixo una petita introducció que podeu trobar a la seva pàgina:

“La Fageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració sociolaboral de les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen discapacitat psíquica o trastorns mentals severs. Està formada per 210 persones, incloses usuaris i professionals.
Mas Els Casals, la seu social, es troba a la fageda d’en Jordà, una de les principals reserves del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Girona). En aquesta finca, de 15 ha., es porten a terme la majoria d’activitats, tant assistencials com productives.
Les activitats productives de la cooperativa són eminentment agrícoles i es desenvolupen dins el marc administratiu d’un Centre Especial de Treball: un viver forestal, una granja de vaques per a la producció de llet, la planta d’elaboració de productes làctics i la secció de jardineria. Les activitats assistencials, un Servei de Teràpia Ocupacional, pisos assistits per als treballadors i activitats de lleure, persegueixen millorar al màxim la qualitat de vida dels seus usuaris. “

 

A més de la gran feina que fan a nivell social, m’agradaria destacar el respecte amb el que tracten les vaques de la granja. Com veureu en els vídeos, les tenen molt mimadetes.

http://www.tv3.cat/ria/players/3ac/evp/Main.swfhttp://www.tv3.cat/ria/players/3ac/evp/Main.swf

I si encara no esteu convençuts/convençudes de la qualitat dels productes, us donaré una dada de la meva pròpia experiència:

quan era més petita, la llet no m’agradava gaire de bon matí. Per esmorzar prenia iogurt. Per quedar satisfeta em feien falta dos iogurts de les marques convencionals mentre que amb els de La Fageda en tenia prou amb un. La textura vindria a ser la dels “iogurts grecs” i n’hi ha tant de sabors com naturals, ensucrats i, fins i tot, natilles!

 

Boníssims!!

Més vídeos i notícies sobre La Fageda:

http://www.tv3.cat/ria/players/3ac/evp/Main.swf

http://www.tv3.cat/ria/players/3ac/evp/Main.swf 

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s