Mil visions sobre la maternitat

Avui m’agradaria recomanar el llibre de Care Santos Supermami: mil maneras de ser una mamá feliz. 
Hi ha qui el considera un llibre d’autoajuda perquè explica com afrontar els entrebancs de l’embaràs, el part, el postpart i el post-postpart amb sentit de l’humor i des de les diferents opcions que podem escollir (part natural o no, escola bressol o no, etc.). Tanmateix, jo destacaria el recull que fa de la visió de diverses mares sobre diferents aspectes de la seva maternitat. A més, afegeix dades interessantíssimes sobre la maternitat en altres èpoques, en altres cultures i de persones que són un referent de diverses disciplines, com és el cas de Marie Curie.
El recomano a aquelles persones que encara creguin en les receptes màgiques i universals alhora de criar i educar els infants, a les que tenen una visió inflexible de com s’ha de portar la maternitat: tant les que jutgen les mares que deixen de treballar per fer-ho com les que jutgen les mares que deixen als seus fills a l’escola bressol perquè han d’anar a treballar al cap de quatre mesos. 
Aquest llibre ajuda a entendre tots els tipus de mares i a veure que, malgrat les diferències, tenen moltes coses en comú.
També el recomano a aquelles dones que es vulguin prevenir (sempre amb l’humor i/o l’optimisme) de les coses bones, no tan bones i dolentes amb que es poden trobar quan decideixin quedar-se embarassades i tenir fills,  i a aquelles dones embarassades o amb fills que vulguin veure’s una miqueta reflexades en les seves pàgines.
I ja que hi sóc, potser seria convenient recomanar-lo a tots els pares que necessitin una mena de manual per entendre que els passa pel cap a les seves dones durant el camí de la seva maternitat.


Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s